Претрага
Претрага
Close this search box.

NS Uživo obišao Futošku pijacu: Ovde nema nestašice mleka, jaja ima dovoljno, a evo po kojim cenama ih možete kupiti (FOTO)

Foto: nsuzivo.rs
Jutros smo obišli Futošku pijacu i videli kako se kreću cene voća, povrća, jaja i mlečnih proizvoda.

U nastavku pogledajte cene najtraženijih namirnica koje kupuju naši sugrađani:

Borovnice kao trenutno najskuplje voće kom se cena kreće od 250 do 300 dinara za pola kilograma, a za kilogram borovnica potrebno je izdvojiti od 500 do 600 dinara.

Foto: nsuzivo.rs

Grožđe, u zavisnosti od vrste, kreće se od 100 do 150 dinara po kilogramu. “Hamburg”, kao najluksuznije nosi i najveću cenu od 150 dinara.

Foto: nsuzivo.rs

Nektarine, breskve, kruške i šljive još uvek su aktuelne, a cena im se razlikuje u zavisnosti od toga da li su domaće ili uvezene iz inostranstva.

Foto: nsuzivo.rs

Što se tiče povrća, kilogram krompira je na jednom mestu 80 dinara, a na drugom 100. Paradajz je uglavnom na većini tezgi oko 100 dinara, a patlidžan, kako kažu prodavci na pijaci, veoma je tražen, a cena mu variva od 100 do 150 dinara.

Crvena paprika roga je veoma na ceni i skuplja je od babure za čak 60 dinara. Baburu možete kupiti za 70 dinara, dok za rogu morate izdvojiti i do 130 dinara.

Foto: nsuzivo.rs

Prodavci napominju da nema nestašice domaćeg mleka, kao ni domaćih jaja i da ih ima u dovoljnim količinama. Domaća jaja možete kupiti za 16, 17, 18 ili 20 dinara po komadu u zavisnosti od veličine.

Mleka i sira takođe ima na Futoškoj pijaci, a proizvođači koji tu prodaju ne strahuju od nestašice i veruju da neće biti nemaštine sve dok imaju svoju proizvodnju i krave u svom domaćinstvu. Cena domaćeg kravljeg mleka je 120 dinara po litri, a cena sremskog sira iznosi 500 dinara po kilogramu.

Foto: nsuzivo.rs

nsuzivo.rs

 

 

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Max
10.09.2022 23:36

Nema da nema,moze samo da nestane,mleka

Povezane vesti