Foto: Pavle Pejić / NS Uživo

Prvi maj se tradicionalno na ovim prostorima proslavlja uz kvalitetno druženje sa prijateljima, boravak u prirodi i roštiljanje.

Ukoliko planirate da praznik rada provedete u prirodi uz roštilj, za vas smo obišli novosadske mesare i proverili koje su cene mesa.

Foto: Pavle Pejić / NS Uživo

Prema rečima mesara za ovaj praznik najviše se kupuje roštilj meso poput ćevapa, kobasica, svinjskog vrata kao i pilećih bataka i krilaca. Cene u mesarama variraju, te je za kilogram roštilj kobasice potrebno izvodjiti oko 700 dinara dok za kilogram jednog od najpopularnijeg roštilj mesa, ćevapa treba izvojiti i do 800 dinara.

Kada je u pitanju ćumur, cene se kreću od 300 do 450 dinara za 3 kilograma.

Nezaobilazna stavka kada se roštilja jeste svakako i salata koja ide kao prilog uz meso. Na novosadskim pijacama cene povrća znatno su skuplje u odnosu na prethodnu godinu a kako prodavci govore cene će iz dana u dan biti sve više.

Foto: Pavle Pejić / NS Uživo

Ukoliko želite da kupite paradajz potrebno je da za kilogram ovog povrća izdvojite oko 300 dinara, a za neke sorte paradajza i do 450 dinara. Cene zelene salate kreću se uglavnom oko 75 dinara, dok je veza rotkvica na većini tezgi 70 dinara. Na nekim tezgama veze mladog luka mogu da se nađu po ceni od 3 veze za 100 dinara ili pojedinačno za 70 dinara.

Foto: Pavle Pejić / NS Uživo

nsuzivo.rs

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments