U okviru projekta FOODstars u sredu, 5. septembra sa početkom u 9 časova biće održana radionica Na putu ka inovacionoj Uniji: Evropska zakonska regulativa u oblasti hrane u Master centru Novosadskog sajma.
Cilj radionice je da učesnike upozna sa osnovnim smernicama zakonske regulative u oblasti hrane i prehrambene industrije koja je na snazi u Evropskoj uniji, prvenstveno o propisima koji regulišu primenu novih procesnih tehnologija i novih sastojaka, propisima koji regulišu bezbednost hrane, sa posebnim osvrtom na mikotoksine i hemijske rezidue, kao i na propise koji regulišu označavanje nutritivnih svojstava hrane.
Ova i druga pitanja čine osnovni preduslov za osiguranje bezbedne i kvalitetne hrane u svim fazama proizvodnje i prometa, a i od velikog su značaja za srpske proizvođače hrane koji teže da plasiraju svoje proizvode na tržišta EU.
Radionicu realizuje grupa stručnjaka iz irskog razvojnog instituta Teagasc–Agriculture and Food development Authority.
Autor: nsuzivo.rs