Obeležen Dan MUP-a i Dan policije: Zakletvu položilo 1.516 policajaca

Foto: Tanjug/ Tara Radovanović / Tanjug

Svečanom ceremonijom polaganja zakletve pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova koji su u poslednjih godinu dana primljeni u radni odnos obeležen je Dan policije u Štark areni.

Zakletvu je položilo 1.516 policijskih službenika, koji su se zakleli da će u svom radu postupati po Ustavu i služiti časno otadžini i narodu.

Foto: Tanjug/ Tara Radovanović / Tanjug

Ceremoniji obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije prisustvovali su ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović, predsednik Skupštine Ivica Dačić, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić, ministar odbrane Nebojša Stefanović…

Foto: Tanjug/ Tara Radovanović / Tanjug

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije obeležava se u znak sećanja na 1862. godinu, kada je srpska Žandarmerija, na Duhove, odigrala presudnu ulogu u sukobima kod beogradske Čukur česme, kao i tokom turskog bombardovanja Beograda narednog dana.

Po tradiciji, na Dan policije Knez Mihajlovom ulicom defilovaće policijski orkestar, konjanici, pripadnici saobraćajne policije, žandarmerije i vatrogasci.

Na Kalemegdanu je druženje pripadnika MUP-a sa građanima, gde će ih upoznati sa svojim veštinama, opremom i vozilima koja koriste u radu.

blic.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti