Obeležen Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima

       
Foto: gockns.org.rs

Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima obeležen je juče, 30. jula, na centralnom platou Štranda, gde su edukatori i treneri iz Crvenog krsta Novog Sada uz podršku Policijske uprave i Centra za socijalni rad delili korisne informacije o tome sugrađanima.

Prema rečima samostalnog stručnog saradnika u Crvenom krstu Radeta Stanojčića, akcija je organizovana kako bi se Novosađani obavestili i osvestili o negativnoj pojavi u društvu koja sve više uzima maha.

“Na ovaj način želimo da podignemo svest o tome u kakvoj se situaciji nalaze žrtve trgovine ljudima, a istovremeno nam je cilj da pričamo o nekim preventivnim merama kako naši sugrađani ne bi došli u slične situacije i kako da na vreme prepoznaju rizike”, objasnio je Stanojčić.

Svi posetioci gradskog kupališta, a ponajviše oni najmlađi, imali su priliku da učestvuju u edukativnim igrama, pa su neki od njih bacali kocku na brojeve, od kojih je svaki otkrivao jednu od rizičnih situacija u kojima se svakod od nas može naći. O njima su im edukatori govorili i objašnjavali kako treba da reaguju. Osim toga, oni stariji posetioci mogli su da se oprobaju i u igri koja otkriva tamne strane interneta i popune svojevrsni Fejsbuk profil odštampan na papiru. Na osnovu toga koliko su detalja u profil uneli, edukatori su sa sugrađanima razgovarali o davanju ličnih podataka na društvenim mrežama i njihovoj zloupotrebi.

Izvor: Dnevnik

Komentari: