Foto: nsuzivo.rs/ Pavle Pejić

Slava Grada Novog Sada – Đurđic svečano je obeležena u prisustvu brojnih gostiju u Gradskoj kući. Domaćin, gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić učestvovao je u ceremoniji sečenja slavskog kolača i blagosiljanja slavskog žita. Ceremoniji je prisustvovao i Njegovo Preosveštenstvo Episkop novosadski i bački, somborski i segedinski gospodin dr Irinej, a verski obred je održao Episkop valjevski gospodin Isihije uz sasluženje novosadskih sveštenika.

Foto: nsuzivo.rs/ Pavle Pejić

– Kao što svaki dom ima svog zaštitnika, tako i naš grad, naša velika porodica, ima svog zaštitnika Svetog Georgija. Gradska kuća je suviše mala da primi sve kojima je Novi Sad u srcu, različitih jezika i veroispovesti, ali iste namere – da rade najbolje za svoj grad. Neka nas ta ljubav i sloga i ubuduće ujedinjuju, jer samo takvi smo jači i spremniji za sve izazove. Na ovaj veliki praznik za nas Novosađane, želim da poručim da nam je Đurđic snažan duhovni temelj na kome nastavljamo dalje da gradimo i da razvijamo Novi Sad, da gradimo vrtiće i škole, nove bolnice, fabrike i crkve, da otvaramo nova radna mesta… Novi Sad je bio i biće grad velikog srca, Srpska Atina i Evropska prestonica kulture. Neka nam naš zaštitnik da snagu da istrajemo u savladavanju svakodnevnih izazova, i da nikada ne posustanemo u borbi za bolji život građana – rekao je gradonačelnik Milan Đurić, čestitavši slavu svim Novosađanima.

Foto: Grad Novi Sad

Prethodno je, povodom zajedničke slave svih Novosađana, praznika Obnovljenja hrama Svetog velikomučenika Georgija, gradonačelnik Đurić sa predsednicom Skupštine Grada Novog Sada Jelenom Marinković Radomirović, saradnicima, predstavnicima vojske, javnog i kulturnog života Novog Sada, prisustvovao svetoj arhijerejskoj Liturgiji u Svetogeorgijevskom hramu.

Foto: nsuzivo.rs/ Pavle Pejić

Ovogodišnji kum slave grada je generalni sekretar Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine dr Nikola Banjac, koji se zahvalio na ukazanoj časti i poverenju.

Foto: nsuzivo.rs/ Pavle Pejić

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments