Претрага
Претрага
Close this search box.

Obnavlja se dotrajala JAVNA RASVETA na novosadskim ulicama, evo gde je tačno planirano da bude postavljena

Foto: nsuzivo.rs/Pixabay/MAKY_OREL
Nova javna rasveta planirana je na području ograničenom Bulevarom oslobođenja, Futoškom ulicom, Hajduk Veljkovom, Rumenačkom i Bulevarom Jaše Tomića.

To podrazumeva obnovu starog i postavljanje novog osvetljenja, što će, kako je procenjeno, koštati 45 miliona dinara. Imajući u vidu sve rokove, radovi bi mogli da počnu i u novembru i predviđeno je da traju šest meseci, tačnije 180 kalendarskih dana.

Kako se iz tenderske dokumentacije Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije može primetiti, predviđena je zamena dotrajalih svetiljki, konzola (lira), stubova javne rasvete i njihovih temelja, kao i, gde je to potrebno, zamena neispravnih/oštećenih napojnih kablova za stubove javnog osvetljenja.

Kao razlozi za adaptaciju rasvete navedeni su: dotrajalost svetiljki (smanjen svetlosni fluks i povećano ulaganje u održavanje) i stubova, te poboljšanje veličine i ravnomernosti osvetljaja, povećanje pouzdanosti i smanjenje aktivnosti u okviru održavanja, korišćenjem najmodernijih svetiljki i izvora svetla. Zamena rasvete omogućiće uštedu električne energije i smanjenje troškova održavanje.

Predmerom i predračunom radova obuhvaćena je obnova javnog osvetljenja u bloku ograničenom Bulevarom oslobođenja i ulicama Novosadskog sajma, Branimira Ćosića i Turgenjevoj, u Turgenjevoj ulici i kraku Ulice Branimira Ćosića do Bulevara oslobođenja. Osim toga, predviđeno je i osvetljenje sportskih terena u Omladinskog pokreta 4, 6 i 8. Ponude na tender podnose se do 3. oktobra.

Dnevnik.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti