foto: Grad Novi Sad

U toku su radovi na obnovi zgrade Osnovne škole „Jovan Popović” u Ravaničkoj ulici. Projekat predviđa zamenu fasadne stolarije, obnovu fasade i sanitarnih čvorova, kao i zamenu elektroinstalacija u objektu škole uz uvođenje LED rasvete.

Takođe, predviđa se i sanacija telekomunikacionih i signalnih instalacija, postavljanje instalacije za automatsku detekciju, kao i postaljanje sistema za alarmiranje za slučaj izbijanja požara u objektu škole. U zgradi iz 1975. godine, nastavu pohađa oko 650 učenika, a ima oko 80 zaposlenih.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je radove na rekonstrukciji, koja se realizuje iz fonda Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima. Iz tog fonda je opredeljeno 75 miliona dinara.

’’Radovi teku po predviđenoj dinamici, intenzivni su i nadam se da će do kraja juna biti okončani. Videli smo tokom obilaska da se radi na zameni stolarije, ugrađuju se najkvalitetniji prozori i vrata, menja se rasveta, izvode se kompletni fasaderski radovi, kao i rekonstrukcija sanitarnih čvorova. Osim toga, Grad je iz svog budžeta izdvojio oko 5,5 miliona dinara za ulaganje u kuhinju i trpezariju za drugi objekat škole’’, rekao je Vučević.

Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima odobrila srnovac za ulaganje u Gerontološki centar na Novom naselju u iznosu od oko 400 miliona dinara, a podršku će dobiti i Dom za decu u Veterniku.

’’Gotov je i projekat kojim ćemo konkurisati za rekonstrukciju Doma zdravlja na Limanu 4, a pripremamo finansije i za nastavak najznačajnijeg ulaganja u obrazovni sistem u Novom Sadu, a to je izgradnja zgrade muzičko-baletske škole sa koncertnom dvoranom. Imamo zahteve za proširenje kapaciteta više osnovnih i srednjih škola, a čeka nas i završetak ulaganja u OŠ „Nikola Tesla”, „Ivo Lola Ribar” i „Veljko Vlahović” u Šangaju’’, ističe Vučević.

Površina objekta škole je 7446 m2, a od njegove izgradnje do danas nije ozbiljno ulagano u njegovo održavanje. Ukupna vrednost ugovorenih radova iznosi 75.183.060,00 dinara sa PDV-om, a navedeni radovi finansiraju se preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Republike Srbije.

Do sada su zamenjeni prozori na svim učionicama, polovina fasade je sanirana, zatim, od šest toaleta, tri toaleta su kompletno završena i u njima je postavljena nova keramika, a rasveta je zamenjena u većini učionica i u toku su radovi na zameni elektroinstalacija. Pored navedenog, za Osnovnu školu “Jovan Popović” Novi Sad, iz Budžeta Grada Novog Sada za 2018. godinu za tekuće održavanje zgrada i objekata, za radove na sanaciji kuhinje i trpezarije u drugom objektu škole koji se nalazi u ulici dr Ilije Đuričića obezbeđena su sredstva u iznosu od 5.748.000,00 dinara sa PDV-om.

autor: nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Izabela
27/04/2018 15:18

Kao roditelj deteta koje pohadja školu podržavam ovu akciju,ali hej ,u sred školske godine !!! Deca do 5. razreda premestena su u malu školu i imaju nastavu samo popodne ,starija deca koja su ostala u velikoj školi ne mogu normalno da prate nastavu od konstantne buke.Veliki letnji raspust počinje 15.6. do 1.9. ,da li je bio problem da se radovi na školi tada urade ,pitam se ja i svi roditelji dece ?!