OBOJENE NOVOSADSKE ULICE Počeo Festival uličnih svirača

N.MIHAJLOVIĆ/RAS SRBIJA
Svečanom povorkom građana od Trga slobode, Bulevarom Mihajla Pupina, preko mosta do Beogradske kapije, gde nastupaju glavne zvezde večeri, džez-pop sastav Moon Hooch iz Njujorka večeras je počeo Festival uličnih svirača.

Povorku su predvodili vizuelni umetnici na biciklima VJ Suave iz Brazila, uz učešće Haos animatora te umetničke trupe Sutton Beres Culler iz SAD.

N.MIHAJLOVIĆ/RAS SRBIJA

Kao i svake godine tako i ove Festival je okupio mnogobrojne ljubitelje: muzike, plesa, glumaca, pantomimičara i perfomera koji su ispratili šarenu povorku koja svake godine oboji novosadske ulice, a od ove i Podrgađe Petrovaradinske tvrđave.

N.MIHAJLOVIĆ/RAS SRBIJA

Svi program festivala su besplatni, a glavna pozornica je ispred Beogradske kapije. Ostale bine su duž ulica Podrgađa, kod Barutane „Josif“, na Vojnom igralištu i na Brod teatru sa suprotne strane Dunava, na Beogradskom keju.

Blic

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Zasto?
26.08.2023 00:17

Niste morali da zatvorite put ka Petrovaradinu, zar od celog centra Dunavske i Zmaj Jovine ulice zatvarate i blokirate saobracaj, uzas jedan. Exit zatvarate i blokirate saobracaj, biciklisticke trke, ulicni sviraci ….. pa zar se sva desavanja moraju desavati na ulici blokiranjem saobracaja?

Povezane vesti