Foto: Depositphotos, VAKSMANV101

Od sutra 16. maja, počinje prijava za državnu pomoć u iznosu od 100 evra, za mlade.

Posle 100 evra koje su dobili u februaru, sada mladima stiže još toliko, a prijava počinje od sutra. Oni koji su već bili prijavljeni, neće morati ponovo da se prijavljuju, jer će im pomoć biti automatski isplaćena.

Svi mladi od 16 do 29 godina mogu da se prijave za ovu državnu pomoć.

Oni koji se nisu prijavili,moći će da se prijave na portalu Uprave za trezor sve do 31. maja kada će prijave biti i zatvorene.

– Otvaramo novi krug prijave za sve mlade koji se nisu već prijavili u prvom krugu. Oni koji su se prijavljivali prošli put kada je država davala pomoć od 100 evra, ne moraju ponovo da se prijavljuju, istakao je ministar finansija Siniša Mali.

Foto: Ministarstvo finansija

Proces prijave ponovo se otvara zbog onih koji su u međuvremenu napunili 16 godina, ili zbog onih koji nisu iskoristili pravo na državnu pomoć tokom februara i nisu se prijavljivali, sada to mogu da učine.

– U prijavi će biti potrebno navesti broj lične karte, JMBG i izbor računa u banci u kojoj želite da primite 100 evra. Ukoliko to lice nema račun u banci, bira samo naziv banke, a mi ćemo u njegovo ime otvoriti račun u toj banci, i on će sa svojim ličnim dokumentom biti u mogućnosti da taj novac podigne – rekao je ranije ministar finansija Siniša Mali.

nsuzivo.rs

 

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Marko
15/05/2022 17:09

Da li država misli malo i na nas invalide? I mi smo građani ove države kojima treba pomoć ali kao da smo građani drugog reda

Zorica
16/05/2022 18:26

Šta je sa nama koji smo na biro rada ,nezaposleni i neprimamo ništa a blizu smo 60te