Претрага
Претрага
Close this search box.

Od ponedeljka prijave za subvencije od 10.000 dinara pomoći za KUPOVINU BICIKLA, evo koji su detalji kako se prijaviti

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić
Treći krug prijave građana za subvencije od 10.000 dinara pomoći za kupovinu bicikla počinju u ponedeljak, 14. marta, u 10.00 časva na veb aplikaciji biciklomkrozprirodu.rs i traju do srede, 16. marta, do 18.00 časova

Prema rečima pomoćnice načelnika u Gradskoj upravi za zaštitu životne sredine Bojane Pađan, Grad Novi Sad ulaže značajne napore za promociju održive mobilnosti u gradu i promociju biciklizma.

– Tendencija Grada je da se broj biciklista na našim ulicama poveća i da dvotočkaši zamene korišćenje automobila – objasnila je Pađan, dodavši da će građani imati na raspolaganju isti iznos kao i prethodnih puta, a ukupan budžet za tu namenu je 18 miliona dinara.

Društvo za promociju prirode Srbije je nosilac projekta u trećem krugu i sprovodi sve aktivnosti koje se tiču prijave i realizacije subvencije za građane.

Jedan od osnivača društva Stefan Savanović ističe da one koji žele da se prvijave u prvom koraku za prijavu čekaju tri pitanja: iz sektora biciklizma, zaštite životne sredine i poznavanja Grada, sa ciljem edukacije, između ostalog.

– Naše Društvo mora za pet dana da izbaci konačnu rang listu, a uzećemo u razmatranje prvih 2.200 prijavljenih – kaže Savanović.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Savanović je objasnio da se dele 1.802 subvencije, ali očekuju da će postojati mogućnost da nečije prijave možda neće proći.

– Svako ko vidi da je u tih 2.200 prijavljenih, do 16. marta do 18 sati mora dostavi kopiju lične karte da li putem mejla info­biciklomkrozprirodu.rs ili lično na Novosadski sajam, u beličastoj kućici broj 9 kod fontane. Time prijavljeni potvrđuje učešće i bez toga neće se smatrati da je na listi. Uslovi za dobijanje su, između ostalog, da prethodna dva puta pojedinci nisu dobili subvencije od Grada, kao i članovi domaćinstva sa iste adrese. U svakom momentu će putem aplikacije građani moći da proveravaju stanje. Do 21. marta će se najverovatnije formirati konačna rang-lista i tek tada Novosađani imaju zeleno svetlo da krenu u nabavku – ističe jedan od osnivača društva

Kako je naglasio, ljudi će imati tri načina provere, odnosno kada se prijave na sajtu, dobiće redni broj pod kojim su se prijavili. Zatim na mejl dobijaju isti taj broj, a njihova provera je tako što će na veb aplikaciji, na preliminarnoj rang listi, svi prijavljeni moći da pronađu svoje ime pod rednim brojem koji su dobili. Preliminarna lista će se osvežavati na svakih pet minuta.

– Tek kada građani budu sigurni da su na konačnoj rang listi, tada su dobili zeleno svetlo za nabavku – kaže Savanović, i dodaje da imaju 15 dana za kupovinu i dostavu, osim računa troška, i njihov žiro račun na koji se refundira novac u roku od 20 do 30 dana.

dnevnik.rs/nsuzivo.rs

Tagovi:

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
branislava
12.03.2022 22:48

jel to vazi samo za novosadjane ili i okollna mesta,?

Gost
Slobodan
13.03.2022 15:34

Kupis biciklo pa dobijes pare za 20do30 dana????? Pa dajte vaucer ostak novca mi doplatimo i ske ok.

Gost
Eukaliptus
14.03.2022 22:55

Lepa zamisao, ali kao sto to biva, sada ce bicikla koja vredi 12000 da kosta 30000 i opet sve da bi neko “posteno” zaradio .

Povezane vesti