planewatcher.com

Redakciji portala NS Uživo proteklih dana javljaju se građani koji se žale na, kako kažu, ’’nesnosan broj’’ komaraca na početku letnje sezone. Kažu, posebno je neprijatno sedeti u večernjim časovima na keju, i sa novosadske i sa petrovaradinske strane. Iz Ciklonizacije poručuju da prskanje komaraca počinje večeras na teritoriji Novog Sada, Sremskih Karlovaca i Beočina.

’’Prskanje sa zemlje i iz vazduha počinje večeras i trajaće do 6.maja. Tačno mesto i vreme tretmana zavisiće od monitoringa i vremenskih uslova. Prati se stanje na terenu, i kako bude bilo potrebe, tako će ekipe izlaziti na teren’’, rečeno je portalu NS Uživo u Ciklonizaciji.

Upozoravaju se pčelari da je preparat toksičan za pčele, te da košnice zatvore ili uklone najmanje pet kilometara od navedenih mesta tretiranja. Dejstvo preparata traje tri dana.

Kako nam je rečeno u tom preduzeću, zbog vremenskih prilika i porasta vodostaja Dunava očekuje se da će ove godine biti dosta tretmana, kao i da će ovo biti jedna od težih sezona za ekipe Ciklonizacije.  Prethodnih meseci je, kako ističu, redovno vršen nadzor kritičnih tačaka i obavljeno je uništavanje larvi komaraca.

Građani su se žalili i na porast broja krpelja u gradskim parkovima i na livadama. U susret prvomajskim praznicima, kada se očekuje i odlazak na izlete u prirodi, iz Ciklonizacije poručuju da se obavlja svakodnevni monitoring terena, i tretmani prskanja protiv krpelja.

Autor: nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Sremac
24/04/2018 18:47

Sram vas bilo.Drzim pcele u Sremskoj Kamenici i ovi pametnjakovici nasli sad u vreme pase da prskaju komarce.Jebem vam rukovodstvo…