Претрага
Претрага
Close this search box.

ODBORNICI ZASEDAJU NA 50. SEDNICI SKUPŠTINE GRADA Zamenik gradonačelnika Crnobarac: Utvrđena zabrana SVIM LICIMA za ispuštanje sadržaja septičke jame u javnu kanalizaciju, pooštravaju se kazne (FOTO)

Foto: nsuzivo.rs

Pred odbornicima Skupštine Grada Novog Sada na 50. sednici našle su se 53 tačke, među kojima je 14 planskih dokumenata. Igor Crnobarac, zamenik gradonačelnika Novog Sada, naveo je da sva javno komunalna preduzeća, čiji je osnivač Grad Novi Sad, neometano obavljaju svoje delatnosti.

-Svake godine se vidi napredak u radu i sve bolja organizacija, što je veliki uspeh, jer iz godine u godinu raste broj stanovnika našeg grada. Nedavno smo imali požar u Bangladešu, Bukovcu, Rakovcu, na Limanu kada je zapaljen dečiji skejt park, a tema bezbednosti je aktuelna i važna, kao i da se ulaže u preventivu i službe. Prošlogodišnjim programom je utrošeno 33 miliona dinara za dve auto-cisterne. Jedna je isporučena krajem 2023. godine, a druga će biti isporučena u drugoj polovini ove godine- obratio se Crnobarac.

Zamenik gradonačelnika podsetio je građane da je Grad Novi Sad u prethodnih 10 godina nabavio i predao Upravi za vanredne situacije vatrogasnu opremu i vozila u vrednosti od 141 miliona dinara i nabavljeno je 11 vatrogasnih vozila.

Foto: nsuzivo.rs

-Na dnevnom redu je i nekoliko odluka o dodeli stanova u javnoj svojini Grada licu koji je ratni vojni invalid, licima koji su bili učesnici rata na teritoriji AP Kosovo tokom 1999. godine, kao i odluka o dodeli stambene podrške kupovinom stanova za petočlana domaćinstva, po kojoj je opredeljeno pet stanova u Ulici Momčila Tapavice.

Kako je naglašeno, utvrđena je zabrana svim fizičkim i pravnim licima, kao i preduzetnicima, da ispuštaju sadržaje septičke jame i druge materije u javnu kanalizaciju, ali i visina novčane kazne. Pravna lica kaznjavaće se sa 150.000 dinara, za odgovorna lica u pravnom licu kazna će biti 25.000 dinara, fizička lica platiće 25.000 dinara, a preduzetnici 75.000 dinara.

-Pooštravamo kaznenu poltiiku prema svim licima koji ugrožavaju zdravlje Novosađana- naglasio je Crnobarac.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti