Претрага
Претрага
Close this search box.

ODLIČNE VESTI ZA ONE KOJI NISU PRODALI BESPLATNE AKCIJE! Uskoro stiže još para, evo koliko iznosi DIVIDENDA

Foto: elements.envato.com

Na poslednjem sastanku, skupština akcionara NIS a.d. Novi Sad usvojila je Odluku o raspodeli dobiti za prethodnu godinu, isplati dividendi i utvrđivanju ukupnog iznosa neraspoređene dobiti na osnovu koje će akcionarima na ime dividende isplatiti 10,48 milijardi dinara u bruto iznosu.

Tačnije, akcionari će dobiti 64,26 dinara po akciji bruto, tj. 54,62 dinara neto. Prošle godine akcionari NIS-a dobijali su više nego duplo: 121,79 dinara neto. Kako su građani Srbije dobijali po 5 besplatnih akcija NIS-a od države, njima će ove godine biti ukupno isplaćeno 273,1 dinar.

Prošle godine dividenda je isplaćena krajem avgusta, pa samim tim može da se očekuje sličan datum i ove godine.

Besplatne akcije: Kako do novca

Besplatne akcije NIS, podsetimo početkom 2010. godine dobilo je 4,8 miliona građana, a svako od njih dobio je po pet akcija ove naftne kompanije i bila je to pomoć države koja donosi benefite na duže staze.

Novac od dividende građani mogu da podignu na šalteru preduzeća Pošta Srbije uz obavezno pokazivanje lične karte. Dakle, sve što je potrebno jeste lično prisustvo, lična karta i rečenica da hoćete da podignete novac po osnovu dividende od akcija NIS. Građani koji nemaju račun za besplatne akcije u Pošti novac od dividende mogu da podignu u svojoj banci.

S druge strane, novac od akcija mogu da dobiju samo ukoliko deonice prodaju, a to je moguće takođe u Pošti davanjem naloga za prodaju.

Espreso / BlicBiznis /

Tagovi:

6 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Vlaško
02.07.2024 06:28

Raduj se Srbskí rode

Gost
Emilija Terzic,dipl.ecc-penzioner
02.07.2024 12:44

Gradjani poseduju akcije raznih firmi!!.Otvoriti trziste hartija od vrednosti ,da trguju sa njima Firme su tako prodate u procesu demokratizacije RS.Personalne promene u RS po njihovom kvalifikacionom profilu,a ovo znaci produktivnost..Ekonomija je nauka i ima svoje zakone,a ovo je vreme biznisa

Gost
Zoran
03.07.2024 07:07

Samo zamislite makvu smo vlast imali tada. Nikad vise to da se desi, naveci lopovi u posleratnoj vlasti od 1945 gidine.

Gost
Zoran
03.07.2024 07:04

Sve prevare od zutih “dinkiceve lazi” serbski rode, sto rece Vlasko. Najvece lazi i prevare zute vlasti. Neponovilo se.

Gost
Siniša
03.07.2024 13:39

Sprdačina

Gost
Drago
03.07.2024 16:49

Sprdnja sa tim deonicama ko ih je delio nije ni čudo. Važno je da su se svi iz te nazovi demokratskih stranaka dobro nafatirali kumovima šećerane za 3Evr. prodavali.A sad pljuju ovu vlast kako neradi dobro jer oni su pametniji i sposobniji ali da unište čega se dovate nebili uzeli za sebe korist nemareći za narod.

Povezane vesti