ODOBRITI JOŠ 150.000 VAUČERA: Ovogodišnja kvota od 100.000 podeljena za nepuna dva dana, najviše interesovanja za planine i banje

Foto: Turistička organizacije opštine Medveđa

Udruženje “Moja Srbija” uputilo je danas poziv Vladi Srbije da pusti u opticaj dodatnih 150.000 vaučera za odmor, uz napomenu da je prva ovogodišnja kvota od 100.000 vaučera podeljena za nepuna dva dana.

U pozivu se ističe da mnogi građani, zbog novogodišnjih praznika i kratkog roka, nisu imali mogućnost da pribave potrebnu dokumentaciju.

Najveći procenat vaučera dobili su penzioneri, koji su uz rezervaciju smeštaja morali da prilože samo penzioni ček, dok su najveće probleme imali radnici, koji nisu uspevali da overe potvrde o visini primanja, kao i studenti koji na fakultetima nisu stigli da dobiju potvrdu o redovnom studiranju.

“Podela vaučera za odmor predstavlja jednu od najisplativijih subvencija u srpskoj privredi jer sav novac plasiran u domaći turizam ostaje u novčanim tokovima naše zemlje i veoma brzo se kroz poreze i ostala davanja vraća u budžet”, ističu u udruženju i dodaju da je kraj februara i početak Sajma turizma idealno vreme za odobravanje ove subvencije.

Kao i ranije, građani su se i ove godine najviše interesovali za planine i banje, pa je tako najveći broj vaučera iz prve ture, odobrene početkom godine, otišao u Sokobanju, na Zlatibor i u Vrnjačku Banju.

Vaučeri će moći da se koriste isključivo za plaćanje usluge smeštaja, a pokrivaće deo troškova u iznosu do 5.000 dinara, navelo je udruženje.

Kurir.rs

Tagovi:

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Dule
23/02/2023 14:45

Kakvo zamlaćivanje naroda sa ovim vaučerima. Dajte vi ljudima penzije i plate kakve im dolikuju (pošto smo ekonomski tigar) pa im neće biti potrebni nikakvi vaučeri..platiće oni sami sebi.

Gost
Draža
26/02/2023 13:36

Država treba ozbiljno da se zapita šta nije u redu kada vaučeri ovako brzo “planu”…Pošto svi znamo koja je platna granica za dobijanje vaučera,a oni se razgrabe za čas,stvarno treba da se vlast zapita o platežnoj moći svojih podanika

Povezane vesti