Претрага
Претрага
Close this search box.

Održana 8. konferencija “Jedan region-jedno tržište” Gradonačlnik Đurić: Zajedno ćemo jedni drugima otvoriti nove vidike (FOTO)

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić prisustvovao je Konferenciji „Jedan region-jedno tržište; Korak ka zajedničkom tržištu EU” koja se održava u Kongresnom centru Novosadskog sajma u Novom Sadu. Konferencija koju organizuje Centar za regionalna ekonomska istraživanja i analize obuhvata diskutovanje o lokalnom, regionalnom i evropskom zajedništvu, a mnogobrojni zvaničnici, učesnici Konferencije, došli su iz Srbije, iz zemalja regiona, ali i iz ambasada u Republici Srbiji.

– Stalan napredak i produbljivanje regionalne saradnje, posebno kroz regionalne inicijative, nesumnjivo doprinosi integraciji ovog dela Evrope u Evropsku uniju. Uloga i značaj lokalnih vlasti, koje su u najbližoj i neposrednoj korespodenciji sa građanima je od nemerljivovog značaja, pa je s toga i današnji razgovor u Novom Sadu važan doprinos produbljivanju ekonomske saradnje u našem regionu. Zato je važno što se po osmi put sastajemo, da kroz razmenu iskustava, znanja i ideja ostvarimo napredak i konkretne rezultate na putu Incijative i Konferencije „Jedan region – jedno tržište”. Radujem se svemu što ću čuti na ovoj konferenciji i što ćemo zajedno jedni drugima otvoriti neke nove vidike i usvojiti neke nove primere iz prakse – rekao je gradonačelnik Đurić poželevši svim učesnicima Konferencije srećan rad, konstruktivnu diskusiju i prijatan boravak u Novom Sadu.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

U ime organizatora, obratio se Aleksandar Simurdić koji je istakao da je osma edicija te regionalne platforme, još jedan siguran korak ka zajedničkom tržištu Evropske unije.

– Sa predstavnicima poslovne zajednice, diplomatskog kora i javne uprave razgovaraćemo o potencijalima za saradnju na prostoru Zapadnog Balkana i sagledati šta je učinjeno u prethodnih 12 meseci, od prethodnog izdanja Konferencije, kao i planove za budućnost. Zajedničko tržište je nesumnjivo put kojim treba ići – zaključio je Simurdić.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Prisutni su, između ostalih, bili i potpredsednik Vlade Crne Gore Dragoslav Šćekić, ministar Staša Košarac iz Bosne i Hercegovine, ministri u Vladi Srbije Tomislav Momirović i Darija Kisić, a obratio se i ministar privrede Slobodan Cvetković koji je pohvalio organizatore istakavši da je njihova vizija, postavljena pre osam godina, postala politička i ekonomska realnost. Tom prilikom, pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević naglasio je da će biti veoma korisno čuti partnere iz regiona o zajedničkim izazovima, kao i o brojnim prednostima koje donosi funkcionisanje u okviru zajedničkog tržišta.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti