Претрага
Претрага
Close this search box.

Održana Humanitarna trka u Kameničkom parku – Kiša nije sprečila da se odazove rekordan broj prijavljenih učesnika (FOTO)

Foto: nsuzivo.rs

Humanitarna „VPŠ Novosadska trka – trčim za dečiji osmeh”, koju tradicionalno, već deveti put organizuju Atletski klub „Apatin” i Visoka poslovna škola strukovnih studija (VPŠ) iz Novog Sada, održana je danas u Kameničkom parku

Trka je humanitarnig kartera i sva prikupljena sredstva, putem kotizacije, odlaze u ruke kojima je to najpotrebnije, ove godine to su Dečije selo, Sigurna kuća i Svratištu za decu i omladinu u Novom Sadu.

Ove godine, kao i prethodne, trku su otvorila deca sa autizmom iz Udruženja “Realno”.

Pored novčanih sredstava, na današnjoj humanitarnoj akciji prikupljaju se i materijalna sredstva u vidu obuće, odeće, dečijeg pribra, odnosno sve ono što je neophodno za decu može doneti na dan trke u Prijemni centar organizatora u Kameničkom parku.

Iako je danas padala kiša, to nije sprečilo da se odazove veliki broj građana. Kako su ranije najavili, ove godine prijavljen je rekordan broj dece, skoro 600 njih, a ukupno prijavljenih učesnika je oko 1000.

Danas u Kameničkom parku, pored mališana iz Novog Sada, bili su i gosti iz Kosovske Mitrovice, Bosne i Hercegovine, Novog Pazara.

Foto: nsuzivo.rs

U okviru manifestacije održane su dečije trke na 100, 200, 400 i 800 metara, dok su se odrasli nadmetali na deonicama od 4 i 10 kilometara.

Svi koji su prošli kroz cilj nagrađeni su medaljom, zahvalnicom, a pobednici peharima.

Foto: nsuzivo.rs

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti