Претрага
Претрага
Close this search box.

Održano ekipno prvenstvo novosadskih srednjih škola – cilj reafirmacija vrednosti srednjoškolskog sporta i šaha

Foto: sahovskisavezns

U subotu 1. aprila u Gimnaziji “Isidora Sekulić” se održalo Prvenstvo novosadskih srednjih škola. Takmičenje se održalo nakon višedecenijske pauze, a sa ciljem da reafirmiše vrednosti srednjoškolskog sporta i šaha

Na turniru je učestvovalo 19 ekipa iz 13 novosadskih srednjih škola. Prvo mesto osvojila je ekipa učesnika Gimnazije “Jovan Jovanović Zmaj” Novi Sad. Drugo mesto pripalo je učenicima iz Gimnazije “Isidora Sekulić”, a treće mesto pripalo je ekipi Elektrotehničke škole “Mihajlo Pupin”.

Pravo učešća na takmičenju imale su sve novosadske srednje škole. Članovi školskog tima bili su isključivo učenici i učenice koji pohađaju tu školu. Škole su mogle da prijave najviše dve ekipe. Igralo se po FIDE pravilima igre, sa tempom igre 15 minuta po igraču u 7 partija. Ekipa škole se sastojala od 4 člana, a bile su moguće i do 2 rezerve. Konačan plasman na turniru se određivao na osnovu zbira ukupno osvojenih meč bodova.

Foto: sahovskisavezns

Takmičenje se organizovalo prvi put posle višedecenijske pauze, sa ciljem da reafirmiše vrednosti srednjoškolskog sporta i šaha posebno. Želja je da prvenstvo postane tradicionalno i da uključi što više mladih, kako bi na pravi način promovisali univerzalne ljudske i sportske vrednosti.

nsuzivo.rs

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Djurica
03.04.2023 17:28

Mislim da sam ucestvovao na poslednjem1976.

Povezane vesti