OGLASIO SE AMBASADOR SRBIJE U MAROKU: Evo da li ima naših državljana među žrtvama razornog zemljotresa

Foto: YOUTUBE/KHOU 11/TVCENTARINFO

Ivan Bauer, ambasador Srbije u Maroku govoreći o katastrofalnom zemljotresu koji je sinoć pogodio ovu zemlju, istakao je da prema dostupnim informacijama među žrtvama nema srpskih državljana.

Više od 800 ljudi je poginulo, a najmanje 670 povređeno u zemljotresu u Maroku koji se dogodio u planinskom lancu Visoki Atlas u Maroku sinoć nešto posle 23 sata po lokalnom vremenu, na relativno maloj dubini od 18,5 kilometara, sa epicentrom 72 kilometra jugozapadno od Marakeša.

Ambasador Srbije u Maroku Ivan Bauer, istakao je da je naša dijaspora u ovoj državi mala i da broji oko 50 ljudi. Kako kaže, uglavnom su to starije žene koje su se udavale za Marokance u vreme Josipa Broza Tita.

“Prema našim informacijama nema naših državljana među povređenima i stradalima. Naša dijaspora u Maroku broji oko 50 ljudi. Ne znamo da li su postojale neke turističke ture, mi takve informacije uglavnom ne dobijamo”, rekao je Bauer i dodao:

“Mi nemamo nikakve podatke da je bilo ko od srpskih državljana bio i u blizni epicentra zemljotresa. Marokanci još uvek nisu izašli sa zvaničnim podacima, kada se ovakve stvari dogode obično se nažalost zvanični podaci saznaju tek posle nedelju ili dve”, rekao je on.

Kako je istakao, ambasada Srbije prati dešavanja iz sekunde u sekundu i nada se da naših državljana nije bilo u tim delovima koji su zahvaćeni zemljotresom.

“Ja verujem da se neće pojaviti nijedan naš građanin koji je stradao u ovom zemljotresu”, kaže ambasador Srbije u Maroku.

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija (JUTA) Aleksandar Seničić takođe je potvrdio za Informer da prema njegovim informacijama nema srpskih turista u Maroku.

mondo/informer

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti