Oglasio se JKP „Vodovod i kanalizacija“ povodom hakerskih napada i neovlašćenih upada u sistem, prenosimo saopštenje u celosti

Foto: Aleksandra Korom (RTV)

Zbog određenih navoda u sredstvima javnog informisanja, kao javno komunalno preduzeće koje je u službi građana, dužni smo da iste obavestimo da je naša obaveza da informišemo nadležne službe o svim pokušajima hakerskih napada i neovlašćenih upada u sistem, koji bi mogli da ugroze vodosnabdevanje. Naime, u obavezi smo da po propisanoj proceduri obavestimo nadležne službe. Takođe, neistiniti su navodi da se u vodovodni i kanalizacioni sistem ne ulaže planski.

Podsećamo još jednom da je u protekle četiri godine JKP „Vodovod i kanalizacija“ izgradilo više desetina kilometara vodovodne i kanalizacione mreže. Regenerisan je određen broj bunara na izvorištima vode i time je kapacitet sirove vode, koja se obrađuje u Fabrici vode, povećan sa 1.200 l/s na 1.470 l/s. Ta količina pijaće vode dovoljna je za optimalne potrebe Novog Sada i njegovih žitelja u 90 odsto godine, osim u periodima kada se troši neracionalno i nenamenski. Takođe, 2016. godine smo u rad pustili nadograđen i modernizovan pogon za preradu i distribuciju vode i time osigurali vodosnabdevanje Novosađana. Ujedno, izgrađen je i novi rezervoar od deset miliona litara vode.

Javno komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ svake godine uloži oko milijardu dinara u izgradnju i rekonstrukciju kako vodovodne tako i kanalizacione mreže. Tokom ove građevinske sezone završili smo drugu fazu radova na izgradnji dovodnika za naselje Begeč, koje će već tokom naredne godine biti priključeno na gradski vodovodni sistem. Izgrađeno je desetine kilometara kanalizacione mreže, a uskoro završamo i radove na izgradnji kanalizacije u naselju Bocke.

Pre dve godine završili smo izgradnju nove glavne crpne stanice koja predstavlja jedan od najvažnijih objekata u komunalnom sistemu našeg grada u poslednjih 30 godina. NGC1 je izuzetno vredan i važan objekat čija su izgradnja i opremanje zapravo preduslov za izgradnju CPPOV.

Ovo je samo deo investicija koje je JKP „Vodovod i kanalizacija“ realizovalo u poslednjih nekoliko godina što ipak ide u prilog činjenici da se u sistem ulaže planski.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti