Oglasio se Sergej Trifunović nakon zabrane ulaska u Evropsku Uniju: Da kontraparafraziram Olivera – Nikada više neću doći u Split

Srpskom glumcu Sergeju Trifunoviću zabranjen je ulazak i boravak u Hrvatskoj, sve zemlje u Evropskoj Uniji, plus u tri države EFTA – Islandu, Lihtenštajnu i Norveškoj.

Ova odluka objavljena je na sajtu Policijske uprave splitsko-dalmatinske koji su izdali i detaljno saopštenje.

Sada se glumac, nakon ovih informacija i zabrana, oglasio i prokomentarisao čitavu situaciju.

Sergej je na Instagramu objavio fotografiju jednog dvorišta sa ogradom na kojoj stoji tabla sa natpisom “Svi ujedamo”. 

Printskrin: Instagram/ whistler_dick

Ovime je očigledno želeo da aludira na razlog zbog kojeg je kažnjen.

Podsetimo, Sergej Trifunović uhapšen je 8. septembra u Splitu, pošto je, kako su naveli tamošnji mediji, držao psa bez nadzora i vređao policajce.

Policija je na teren izašla po pozivu građanke, a Sergej je navodno policajcima odbrusio rečima “Što me je*ete?! Vodite me u stanicu pa me tamo je*ite!”.

Navodno je pre toga jednom policajcu rekao da je on taj koji je “je*eno bez nadzora”.

Nakon što je pušten na slobodu i kažnjen, glumac se oglasio na svom Instagramu.

– Ok. Ajmo ovako. Maltretiranja koja sam danas doživeo mogu da se uporede sa istorijskim slikama u kojima gradom paradiraju policijske snage sa nekakvim prasećim glavama u majicama sa kragnom i Pit Bull sekjuriti bedžom, koji maltretiraju meštane i vlasnike kafića koji se ližu sa gradskom vlasti. Maltretiranja koja sam danas istrpeo nisam nikad i nigde. Da kontraparafraziram Olivera Dragojevića – nikada više neću doći u Split – napisao je Sergej.

– Adio. A bilo je lipo i svi vi moji dragi prijatelji iz Splita ste uvek dobrodošli – dodao je Trifunović.

Glumac je nakon hapšenja dao izjavu u kojoj je istakao koliko je u čudu zbog onoga što mu se dogodilo.

 Još uvek me drndaju, evo me ovde u policiji. Brate, otišao sam da se kupam sa psom, plivali smo u moru, neka luđakinja je to prijavila, pošto se valjda plaši psa. Još mi je rekla da zašto pas nije na povocu, pa kako će biti kad je plivao sa mnom u moru, jeb.. ga ja! I tako mnogo gluposti. Ne mogu sad da govorim više, živci su mi… – rekao je Trifunović za Slobodnu Dalmaciju.

Opštinski prekršajni sud u Splitu doneo je odluku i kaznio glumca sa 500 evra novčane kazne, plus 50 evra za sudske troškove.

Nakon što je priveden, pa mu je pisana kazna zbog “držanja psa bez nadzora i vređanja policije”, kako su naveli hrvatski mediji, srpskog glumca Sergeja Trifunovića ponovo su kaznili.

On je opet kažnjen preksinoć, oko ponoći, kada je šetao svog nemačkog ovčara, koji nije bio na povodcu i sa brnjicom. Sve se desilo u Bosanskoj ulici u Splitu kada je na njega “naletela” patrola komunalnih redara i policajaca.

Oni su mu izdali prekršajni nalog na 200 evra, a Trifunović je odmah platio dve trećine kazne, odnosno 133 evra.

Ova objava Trifunovića još je jedan razlog zašto je doneta odluka o zabrani.

– Hvala hrvatskim policajcima na graničnom prelazu Bajakovo, na ljubaznosti i zaista predivnom ophođenju. Njihovim splitskim kolegama, na tri hapšenja u 30 sati, psihofizičkom maltretiranju, te iznudi od preko hiljadu i po evra. Nadam se da ćete od tih para sašiti sebi nove, lepe, crne uniforme po uzoru na Francetićeve i da će vaše majke, na koje se ovom prilikom pose*em po članovima 5, 17 i 36, biti konačno zadovoljne svojom primitivnom kopiladi. Znam da vam je žao što niste stigli da mi otvorite Loru u po noći, i pokažete strujomer. Sad, vlaški brabonjci, slobodno raspišite još jednu poternicu. Dotad, vidimo se u Grčkoj. Ako ne, onda u Blajburgu. Bićemo na identičnim stranama kao onomad.”

(Telegraf.rs)

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti