Претрага
Претрага
Close this search box.

OGRLICE, NARUKVICE, MINĐUŠE Carinici u dve akcije otkrili skoro KILOGRAM ZLATA, prekršaji “teški” skoro 4 miliona dinara

Foto: Uprava carine

Carinski službenici su tokom protekle nedelje na graničnim prelazima Batrovci i Gradina, u saradnji sa policijom, sprečili dva pokušaja krijumčarenja i zaplenili skoro kilogram zlatnog nakita, čija je ukupna vrednost procenjena na oko četiri miliona dinara.

Prekršaj na graničnom prelazu Batrovci otkriven je 26. jula 2023. godine, kada je za detaljan pregled na ulazu u zemlju izdvojen automobil strane registracije, kojim je sam putovao 35-godišnji muškarac.

Mada je prethodno rekao da nema ništa za prijavljivanje, carinici su u prtljažniku ispod kofera i torbi, u prostoru za rezervni točak, pronašli kesu i u njoj kozmetički neseser pun zlatnog nakita.

Nakon merenja utvrđeno je da su orglice, narukvice i prstenje teški gotovo 700 grama, a njihova vrednost procenjena je na skoro tri miliona dinara.

Foto: Uprava carine

Sličan prekršaj otkriven na Gradini

Na graničnom prelazu Gradina je dva dana ranije otkriven sličan prekršaj, kada je na ulazu u zemlju za deatljnu kontrolu izdvojen automobil, kojim je petoro stranih državljana putovalo iz Bugarske ka Nemačkoj.

Tokom detaljnog pregleda, u torbi 46-godišnje putnice pronađen je kovčežić za nakit, sa zlatnim ogrlicama, narukvicama i prstenjem ukupne težine oko 250 grama.

Podsećamo da je obaveza putnika da prilikom prelaska granice prijave sve dragocenosti koje sa sobom nose, kako bi izbegli neprijatnosti i rizik da im one budu privremeno ili trajno oduzete.

blic.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti