Oko 50.000 POSETILACA! Na Fruškoj gori VRVILO od ljudi za prvomajske praznike, nijedna napisana kazna

Foto: nsuzivo.rs

Fruška gora nudi mnogo lokaliteta i izletišta u prirodi. Ovi razlozi jedni su od vodećih, zbog čega su sugrađani izabrali panonsku lepoticu za prvomajske praznike. Naime, Frušku goru od 28. aprila do 2. maja posetilo je oko 50.000 posetilaca

– Prema našoj statistici u periodu od 28. aprila do 2. maja, u Nacionalnom parku Fruška gora bilo je oko 50.000 posetilaca. Ostalo je mnogo smeća na izletničkim lokalitetima, ali i delovima uz asflatne puteve. Moramo pohvaliti naše posetioce jer su bili odgovorni i sakupili otpad u vreće koje su naši zaposleni delili na ulaznim punktovima gde je vršena i naplata naknade. Nije bilo potrebe za pisanjem kazni tokom ovih praznika, jer su posetioci bili odgovorni prema sebi i zaštićenom prirodnom ekosistemu- rekao je za NS Uživo Dragan Vidović, pomoćnik direktora NP “Fruška gora”.

Foto: nsuzivo.rs

Naš sagovornik dodao je da su zaposleni u Nacionalnom parku delovali preventivno i tom prilikom edukovali posetioce o značaju prirode. Najveća poseta zabeležena je tokom 1. maja. U ranim prepodnevnim časovima pristiglo je najviše posetilaca. Što se tiče edukacije ona se odnosila za pravila ponašanja u prirodi i zaštićenom području- zaposleni su razgovarali sa posetiocima i odgovarali na sva njihova pitanja i nedoumice. Najviše postavljenih pitanja bilo je u vezi paljenja vatre, i u vezi upravljanja otpadom. Nije bilo incidenata oko naplate naknade, s obzirom na to da se naknada naplaćuje duži niz godina za prvomajske praznike i za vikend kada bude najviše posetilaca.

M.L.

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti