Foto: Beoinfo/Brif.rs
Od početka Nove godine počeće sa radom dugo očekivani sistem “Oko Sokolovo” pomoću koga će se kažnjavati nesavesni vozači. Kako je istakao gradonačelnik Milan Đurić visina kazni je već ustanovljena, ali će zakon biti blagonaklon prema građanima koji na vreme izmiruju svoje dugove.

– Zvaće se NS Patrol. Nepropisno parkiranje na zelenim površinama će se naplaćivati 25.000 dinara, ali ako građani iznos plate sa prekršajnim nalogom u roku od 8 dana, plaćaju 50 posto manji iznos. Ostali prekršaji se naplaćuju 5.000 dinara. Nama je plan da krenemo od 01.01.2023. godine, ali prvo preventivno, jer nam nije cilj da kažnjavamo ljude i da naplaćujemo. Više od toga želimo da naviknemo ljude da poštuju propise i da dovedemo u red zelene površine, trotoare, bašte koje su izašle iz gabarita – rekao je gradonačelnik.

Foto: Screenshot/Instagram/newnow.rs

Da podsetimo, vozila koja će koristiti sistem “Oko sokolovo”  pristigla su u Novi Sad. Svako vozilo za kažnjavanje nepropisnog parkiranja imaće pet kamera sa uglom snimanja od 360 stepeni, uz prepoznavanje registarskih tablica a biće opremljeni i drugom opremom neophodnom za identifikaciju prekršioca.

Pored Novog Sada, sistem “Oko Sokolovo” koriste još Beograd i Niš.

nsuzivo.rs

5 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Foxxx
12/12/2022 12:52

Obezbedite parking mesta pa onda kažnjavajte!

Dzo
12/12/2022 15:26

Iz pouzdanih izvora kazem da taj sistem nije pouzdan i da ce ogroman broj kazni biti jer je doslo greske u sistemu, tako da spremite advokate da ne placate bez veze kazne

Istinoljub
13/12/2022 10:37

Radim kao kurir u brzoj pošti. Da se obesim odma ili kad nagomilam kazne? Gde da parkiram? Da lebdim?

Pravednik
13/12/2022 18:43

Istina da je ogroman problem u deficitu parking mesta i slazem se da dok god ne obezbede dovoljno parking mesta ne treba pisati kazne…po meni najveci problem na vaznim komunikacijama..bulevarima i drugim vaznijim putevima zaustavljanjem vozila sa strane…blokira se jedna traka i u spicu nastaje opsti haos…nemozes bulevar proci ni za pola sata…za takve treba kazna i do 10000 din…pa izvolite…nosite lek tetki i blokirajte saobracaj..

Svinjac
14/12/2022 14:15

Da li zakon vazi i za taxi vozila? Samo pitam…