Претрага
Претрага
Close this search box.

OLIMPIJADA „TATA I JA“ U KAMENIČKOM PARKU!

Foto: gradskeinfo.rs

Da li ste znali da postoji Olimpijada „Tata i ja“ koja se svake godine, sad već tradicionalno, održava u Kameničkom parku?

Kamenički vrtić „Zmaj“ i ove godine je organizovao prelepu dečiju manifestaciju, odnosno nadmetanje, gde deca zajedno sa svojim očevima, razvijaju takmičarski duh i neguju neraskidivu vezu između njih.

Foto: gradskeinfo.rs

Kao na Olimpijskim igrama i ova naša dečija je bila takmičarskog tipa gde su se učesnici borili jedni protiv drugih.

Primetili smo da je vladala porodična atmosfera, gde se tate i deca nadmeću, a mame srčano navijaju iz sveg glasa. Tu se ne zna ko više navija i bodri, svi u jedan glas viču crveni ili plavi!

Na samom početku Olimpijade, otpevana je himna koju zna svaki učesnik. Na razglasu je glavna vaspitačica Vesna Zdravković dala znak da igre mogu da počnu!

Sve igre su zajedničke sa jasnim instrukcijama, naravno nije bilo varanja. Sve je bilo kako treba po svim sudijskim pravilima, molim lepo.

Foto: gradskeinfo.rs

Poslednja igra je uključila i mame, pa su u ritmu muzike sa tatama đuskale sa balonom između glava.Igre se ne menjaju godinama, jer kako kažu, deci se jako sviđaju, posebno ona igra u kojoj tate guraju kolica u kojima se deca voze.

Mnogo je zabavnih igara, gde deca razvijaju motoriku, spretnost, takmičarski duh, ali čini se kako im je ta jedna igra posebno zabavna.

Foto: gradskeinfo.rs

Naravno, samo jedan tim može da bude pobednik ili crveni ili plavi. Tako da su ovu dečiju Olimpijadu svi ozbiljno shvatili i dali sve od sebe da pobede.

Kazali su nam da nekad dođe i do čarki i rasprava, ali tako je to u sportu, velika je borba i želja za pobedom.

Ali, ako pitate njih, tate i decu, svi u glas će vam reći da su došli da se druže, zabave i provedu vreme na svežem vazduhu u parku.

Foto: gradskeinfo.rs

Kada su se izbrojali svi poeni, rezultat je bio nerešen, tako da su svi proglašeni pobednicima sa širokim osmesima, punih utisaka i zahvalnicama u rukama.

Ovakvi događaji se prave s ciljem da deca provedu kvalitetno vreme u prirodi, da se fizički aktiviraju i odvoje od tehnologija koje ih svakodnevno okružuju.

Foto: gradskeinfo.rs

U ovakvim druženjima, svako dete se oseća uključeno, čak i ono stidljivo dete probije svoj led i želi da učestvuje.

Tokom igara osećaju se dobro jer su tu tata koji se sa njima takmiči rame uz rame i mama koja sa strane bodri svoje najdraže.

Foto: gradskeinfo.rs

gradskeinfo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti