požar Beočin
Veliki požar u Beočinu

Prava drama odigrala se juče u Beočinu, kada je u jutarnjim časovima, u naselju Kolonija, došlo do velikog požara koji je progutao osam stanova.

Foto: nsuzivo.rs

Dok se veliki broj vernika pripremao za Bogojavljensku liturgiju, u Beočinu se vodila žestoka borba sa vatrenom stihijom. Dojava o požaru primljena je nešto pre 09.00 časova, a na intervenciju su izašla dva vatrogasca sa jednim vozilom. U trenutku dojave, u vatrogasnu stanicu u Beočinu stigla su i četiri vatrogasca iz vatrogasne brigade iz Novog Sada, koji su krenuli na liturgiju, a kasnije i na plivanje za Časni krst. Međutim, po dolasku prve ekipe na intervenciju utvrđeno je da je požar u razbuktaloj fazi i alarmirane su sve jedinice Južnobačkog okruga.

Iako su bili van radnog vremena, njih četvorica, videvši da je situacija ozbiljna, odlučili su da ne odu na liturgiju već da priskoče kolegama u pomoć. Navukli su ”tuđe” uniforme i zajedno sa još jednim kolegom iz Beočina krenuli na intervenciju. Kako je naš reporter imao priliku da se uveri na licu mesta, prava je sreća što je za nešto više od sedam minuta na požaru bilo sedam pripadnika vatrogasno-spasilačke jedinice, jer bi posledice bile mnogo veće.

Borba vatrogasca sa vatrenom stihijom

Uzimajući u obzir da su stanovi naslonjeni jedni na druge, i da je bila jako velika zapaljivost materijala, uspeli su požar održe pod kontrolom do dolaska ekipe iz Novog Sada koja je već oko 09.00 časova protutnjala kroz Sremsku Kamenicu i za nešto više od dvadeset minuta od poziva stigla na lice mesta. Ubro su stigle i kolege iz Sremskih Karlovaca, Transnafte i DVD Petrovaradina. Nakon sat vremena pristigla je pomoć i iz Vrbasa.

Lestve iz novosadske brigade

Požar je nešto posle 11.00 časova stavljen pod kontrolu, a četvorica vatrogasaca dobili su dozvolu da u 12.00 sati odu na plivanje za Časni krst. Iako je za njih ovo verovatno normalno i ljudsko postupanje, za nas je ovo herojsko delo.

nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
ZokiŽuća
20/01/2023 16:43

Samo još jedna potvrda koliko su to veliki ljudi,suvim zlatom ih treba plaćati