Претрага
Претрага
Close this search box.

Opet izbegao ročište: Božo Prelević ponovo nije došao na suđenje povodom gnusnih laži o Andreju Vučiću (VIDEO)

Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

U Trećem osnovnom sudu u Beogradu danas je ponovo odloženo suđenje advokatu Boži Preleviću po privatnoj tužbi brata predsednika Srbije, Andreja Vučića, jer se tuženi ponovo nije pojavio na ročištu.

Podsetimo, Andrej Vučić je 23. februara 2021. godine podneo tužbu protiv Prelevića za naknadu nematerijalne štete i povrede časti.

Jedan od Vučićevih branilaca, advokat Branibor Jovičić, je kazao da je sledeće ročište zakazano za 13. novembar.

– Svi junaci nikom ponikoše i u crnu zemlju propadoše! Nažalost i današnje ročište je odloženo. Tuženi Božidar Prelević konstantno izbegava i opstruiše ovaj postupak. Izbegava da se pojavi na suđenju. Hrabar je bio kad je iznosio gnusne neistine o Andreju Vučiću, a sada kada treba da se pojavi i odgovara pred sudom za ono što je izneo, ponaša se kao najobičnija kukavica. Sakrio se u mišiju rupu! Sledeće ročište je zakazano za 13. novembar sa početkom u 12 časova. Nadamo se da će se tuženi tada pojaviti. Nama preostaje da budemo mirni i strpljivi. Pravda je spora ali dostižna. Nadamo se da će 13. novembra, postupajući sud saslušati parnične stranke i doneti pravilnu i zakonitu odluku – rekao je on.

Pokušao da destabilizuje srpsku policiju

Podsetimo, Božo Prelević je advokat koji je u politiku ušao još devedesetih. Bio je blizak “Otporu”, organizaciji koja je bila finansirana sa Zapada u cilju rušenja vlasti Slobodana Miloševića. Posle je učestvovao u osnivanju G17+, partije koja je srpsku ekonomiju uništila gotovo do temelja.

Posle obojene revolucije 5. oktobra 2000. godine, Prelević koji nije mogao da se pohvali zavidnom advokatskom i sudijskom karijerom, našao se na mestu jednog od trojice koministara unutrašnjih poslova u prelaznoj Vladi Milomira Minića, a tu funkciju je vršio od 24. oktobra 2000. do 25. januara 2001. godine.

Tagovi:

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Milan NS
07.06.2023 14:54

Tako su se i Miloševićevi mediji 90tih odnosili prema neprijateljima TOTALITARNOG REŽIMA koji je vodio građane u propast i dužničko ropstvo, pa je skinut Milošević.

Gost
Vidoje
07.06.2023 19:51
Odgovori  Milan NS

Mislis skinut od cia-e? 🙂

Gost
SNS Uzivo
07.06.2023 21:09

Za Jovičića advokati nemaju jednu lepu rec. inace radi pola javnih preduzeca, slučajnost?

Last edited 1 Godina Ranije by SNS Uzivo

Povezane vesti