Naši reporteri obišli su danas Slanu Baru gde su ispred Hrama u toku pripreme za večerašnju proslavu Slave Svettog Ilije.

Čini se da se miris dobre hrane širi sve do klisanskog mosta, a možda i dalje. Majstor Siki i njegovi pajtosi pobrinuli su se da meso od vola, ali i prasića bude baš onako kako svi očekuju. Ukusno i sočno.

Tradicionalno: Vo se okreće od jutra

Vlasnik restorana Siki kaže da je ovo već tradicija koja traje 20 godina. Generacije su stasale uz manifestaciju i sada rade na njenoj organizaciji. Sada je u pripremu ukusne hrane Siki uposlio celu porodicu.

Generacije su stasale uz manifestaciju i sada rade na njenoj organizaciji.

Naravno, pored nezaobilazne hrane, tu su i slatkiši koji se prodaju na štandovima. U njima osim najmlađih, uživaju i oni malo stariji. Tu su naravno i autići na sudaranje, jer kakva bi to proslava bila bez ove zanimacije uz koju smo svi odrasli.

Svi smo odrasli uz ovu zanimaciju

Međutim spektkal sledi tek večeras kada kreće bogat kulturno umetnički program koji će trajati do duboko u noć, a možda i do ranih jutarnjih časova. Ukoliko želite da uživate u dobroj, hrani, piću i muzici dobro došli ste.

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Sasa
02/08/2021 20:40

Tako i treba

Detelinarac
03/08/2021 10:01

A vidi njih dve slatke sto prodaju pljeskavice……. xD hahaha