OŠ „Đorđe Natošević“ dobija svoj prvi tekbol sto

Predsednik Srpskog saveza za sportsku rekreaciju i tekbol Ognjen Paripović i generalni sekretar Svetske tekbol federacije FITEQ Marius Vizer, uručiće danas sto za tekbol đacima osnovne škole „Đorđe Natošević“.

Ova donacija predstavlja važan trenutak za tekbol u Novom Sadu, Vojvodini ali i čitavoj Srbiji, jer će označiti početak trajne kampanje za popularizaciju ovog sporta među mladima.

Kao što je poznato, tekbol je sve popularniji među ljubiteljima fudbala, futsala i tenisa glavom. Umesto fudbalskog terena, za tekbol je potreban samo tzv. „teqboard“, odnosno što sličan onom koji se koristi za igranje stoni tenisa, ali sa zakrivljenim ivicama.
Ambasadori ovog sporta u našoj zemlji su as Mančester Junajteda Nemanja Matić i nekadašnji igrač Anderlehta Milan Jovanović.

Srbija, kao zemlja sporta, fudbala i igri sa loptom ima i veliki potencijal da bude evropska i svetska tekbol sila. Ujedno, popularizacija ovog sporta znači i popularizaciju vrednosti koje on širi među omladinom: čast, poštovanje, odvažnost, skromnost, lјubaznost, samokontrola i prijatelјstvo.

Podsetimo, Državno tekbol prvenstvo, Srpska Challenger serija, nastavlja se turnirom u Novom Sadu u subotu 26. i nedelju 27. juna sa početkom u 9 časova ispred Tržnog centra Promenada.

Tokom dva dana, u subotu i nedelju, takmičari i takmičarke boriće se ne samo za vredni nagradni fond, nego i za što bolju poziciju na završnom turniru 17. i 18. jula u Beogradu, kada će se konačno znati i ko će obući nacionalni dres na Svetskom prvenstvu ove jeseni.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti