Претрага
Претрага
Close this search box.

OŠ „MILOŠ CRNJANSKI“ DOBIJA NOVI OBJEKAT Evo kako će izgledati zgrada za 1600 novosadskih đaka sa Satelita

Foto: Pro-Ing

OŠ „Miloš Crnjanski“ u Novom Sadu dobiće novi objekat, a sada je poznato i kako će detaljnije izgledati nova zgrada za novosadske đake sa Satelita.

Novosadska škola dobija novi objekat i proširuje kapacitet za 1600 đaka

Školu koja je već dograđena 2010. godine pohađa skoro 1.200 učenika, a trenutni objekat ne zadovoljava potrebe sve većeg broja đaka.

Iako je u prvobitnom rešenju iz aprila 2022. godine za novi objekat OŠ „Miloš Crnjanski“ bio predviđen i bazen, u najnovijoj verziji projekta koji čeka izvođača radova – bazena nema.

Objekat će imati suteren, prizemlje i dva sprata, a projektovan je za 1.600 đaka koji bi trebalo da budu raspoređeni u 56 odeljenja.

U suterenu će biti mala i velika fiskulturna sala, prostorija za prijem roditelja, kancelarije za nastavnike, zbornica, lekarska i stomatološka ordinacija, i veliki atrijumski prostor.

Po završetku radova, stara škola bila bi srušena, a na njenom mestu bi trebalo da budu sportski tereni osvetljeni reflektorima i školsko dvorište, koje je previđeno sa širokim stazama i uređenim zelenilom.

Ovaj projekat delo je kompanije Pro-Ing, koja je zadužena i za projekat novog stadiona u Kragujevcu, a do sada su po njihovom projektu urađeni i stadioni u Leskovcu i Loznici.

Kao što je i ranije rečeno, radovi na novom objektu odvijali bi se uporedo sa odvijanjem nastave u starom objektu, pa bi sve teklo neometano, rekli su iz kompanije „Pro-Ing“ za građevinski portal „Gradnja.rs“.

Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine raspisala je javnu nabavku za izvođača radova za ovaj projekat.

Osnovna škola „Miloš Crnjanski“ osnovana je 1962. godine, nalazi se u ulici Anđe Ranković, a trenutno zapošljava oko 100 ljudi.

gradskeinfo.rs

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Dag
17.10.2023 18:02

Dok ne dobiju novu školu ,molim Vas nek stave deci vrata u toaletima i zamene par stakala na prozorima….Unapred hvala

Povezane vesti