Претрага
Претрага
Close this search box.

Osmaci još danas mogu da se izjasne koji test će polagati na maloj maturi

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll
Osmaci koji se do sada nisu izjasnili o tome koji od pet predmeta (biologija, istorija, geografija, fizika i hemija) žele da polažu na trećem testu na maloj maturi, mogu to da urade još danas.
To mogu učiniti od 8 do 15 sati, isključivo u matičnim osmoletkama.
Takođe, osmaci koji su prilikom provere evidentiranih podataka uočili greške, ili su se predomislilili i žele da promene svoje već iskazano opredeljenje, danas neposredno u školama mogu da podnesu prigovor da se unesu ispravke, odnosno konačne odluke o izabranom predmetu iz koga će rešavati zadatke trećeg ispitnog dana.

Nakon toga, korekcije više neće biti moguće, a podaci o konačnim izjašnjenjima osmaka o tome iz kog će predmeta polagati treći maturski test biće objavljeni u sredu, 1. februara, na portalu “Moja srednja škola” i u školama.
Proba male mature za osmake biće krajem marta. Prvog dana probe, u petak 24. marta, đaci će rešavati test iz matematike od 12 do 14 časova. Drugog dana, u subotu 25. marta, od 9 do 11 sati planirano je da učenici rade test iz srpskog (maternjeg) jezika i književnosti, a nakon polučasovne pauze, od 11.30 do 13.30 časova i treći test iz predmeta koji su odabrali.
Predviđeno je i da analiza rezultata probe male mature bude urađena od ponedeljka, 27. do petka, 31. marta.
Pravi završni ispit i upis u srednje škole održaće se od 21. do 23. juna.
Politika

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага