Pomoćnica gradonačelnika Novog Sada Ljiljana Кoković ispratila je decu osnovnoškolskog uzrasta sa vaspitačima na sedmodnevni boravak u odmarališta Crvenog krsta na Vršačkom bregu, u Bačkom Monoštru i Bagremari u Bačkoj Palanci.

Poželevši deci srećan put i ugodan boravak na odmoru, Ljiljana Кoković je rekla da Grad Novi Sad vodi računa o svim svojim sugrađanima uz nesebičnu pomoć gradske organizacije Crvenog krsta.

“Iz budžeta Grada u okviru Gradske uprave za socijalnu i dečiju zaštitu, obezbeđeno je 4.160.000 dinara za decu petog i šestog razreda koja su dobri đaci primerenog vladanja, kako bi otišli na sedmodnevni oporavak. U odmaralištima na Vršačkom bregu, u Bačkom Monoštru i Bagremari u Bačkoj Palanci do 29. septembra boraviće 170 dece”, naglasila je Ljiljana Кoković.

Tokom boravka u odmaralištima za decu će biti organizovane i radionice koje vode volonteri Crvenog krsta. Deca će imati priliku da se upoznaju sa organizacijom Crvenog krsta, njenim istorijatom i osnovnim principima rada, kao i da steknu osnovna znanja iz prve pomoći.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments