Претрага
Претрага
Close this search box.

Osnovna muzička škola “Josip Slavenski” proslavlja 63. rođendan: Povodom dana škole dva koncerta u Gradskoj koncertnoj dvorani

Foto: Osnovna muzička škola "Josip Slavenski"

Jedna od najuspešnijih osnovnih muzičkih škola “Josip Slavenski” iz Novog Sada, povodom dana škole u Gradskoj koncertnoj dvorani organizuje dva koncerta.

Prvi koncert zakazan je za 16:30 časova, dok će se drugi koncert održati u 18:30 časova.

Na koncertima će nastupati učenici nagrađeni na republičkim takmičenjima, kao i najbolji učenici svih odseka škole. Među izvođačima biće i hor škole, tamburaški orkestar, a po prvi put do sada očekuje se i nastup pripremnog odeljenja u koji spadaju deca prvog i drugog razreda osnovne muzičke škole.

Osnovna škola “Josip Slavenski” predstavlja jednu od najvećih muzičkih škola u Srbiji. Broji preko 550 učenika i sadrži 2 isturena odeljenja u Bačkom Petrovcu i Titelu. Ova škola sadrži 5 različitih odseka kao što su klavirski koji je najveći i najbrojniji, odsek harmonike, gudački, duvački i odsek teorije muzike odnosno solfeđa koji obuhvata sve preostale učenike.

-Muzička škola je odavno rezulatima prevazišla granicu osnovne muzičke škole i neophodan nam je veći broj nastupa kako bismo prikazali neke bolje nastupe na republičkom i ostalim takmičenjim. Iz tog razloga imamo dva koncerta povodom dana škole – istakao je Aleksandar Đurić, direktor škole.

Ulaz na oba koncerta je slobodan za sve zainteresovane, a ovo je idealna prilika da se vidi kako izgleda Gradska koncertna dvorana, koja je otvorena prošle godine u novoj zgradi Muzičke škole “Isidor Bajić” i Baletske škole.

Koncertna dvorana u Muzičkoj školi; foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Građani će imati priliku da čuju predivne zvuke učenika koji su postigli velike rezultate, a ove godine osvojili su preko 20 nagrada na republičkim takmičenjima.

-Učenici koji nastupaju predstavljaju ne samo nadprosečne talente već i onu decu koji realizuju svoje talente uspešno – istakao je Đurić i dodao da se među učenicima nalazi laureat muzičkog takmičenja na saksofonu, Luka Davidović.

Učenici osnovne muzičke škole “Josip Slavenski” prepoznatljivi su po tome što su pomenute nagrade osvajali u konkurenciji sa učenicima iz srednjih škola, što predstavlja veliki uspeh za njih.

Ognjen Medić

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага