Претрага
Претрага
Close this search box.

Osnovna škola Prva vojvođanska brigada bogatija za šest novih učionica: Vrednost investicije 65 miliona dinara

OŠ Prva vojvođanska brigada sada je jedna od najsavremenijih u Novom Sadu; foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

-Danas se nalazimo u školi koja je druga po broju đaka. Nekada je projektovana za 900 đaka, a sada ih ima preko 1500. Preko Gradske uprave za obrazovanje škola je dobila proširenje kapaciteta, dobili su 6 novih učionica, toalet i jednu pripremnu prostoriju- rekao je gradonačelnik Vučević. 

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević posetio je Osnovnu školu “Prva vojvođanska brigada”, zajedno sa članicom Gradske uprave za obrazovanje Dinom Vučinić, i tim povodom obišao nove proširene kapacitete ove škole. Za novu opremu Grad je izdvojio 5,5 miliona dinara.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

-Ono što je naš dalji plan za Novo naselje je izgradnja potpuno nove škole “Miloš Crnjanski”. U dvorištu postojeće škole će se raditi kompletno nova škola. U rebalansu smo izdvojili novac i za rešenje škole “Vase Stajić” i veliko proširenje Medicinske škole “7. april”. To je velika investicija, a radiće se tri godine. U Kaću radimo novo obdanište i proširujemo obdanište u Kovilju- istakao je Vučević.

Oliver Stojanović, direktor škole, naglasio je da će biti tri kabineta za srpski jezik i književnost, dva kabineta za engleski jezik, kao i kabinet za nemački jezik.

-Ti kabineti su opremljeni sa najsavremenijom opremom. One su opremljene sa projektorom, laptopom, interaktivnom tablom, belom tablom i televizorom- rekao je direktor škole.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti