Ministarstvo odbrane 15. februara je raspisalo konkurs za upis učenika i kadeta u vojne škole u školski 2023/2024 godinu.

Potpukovnik Danko Rondović je ukazao da konkurs traje do 31. marta.

– Na konkurs mogu da se prijave kandidati koji su državljani Srbije sa mesto prebivališta u Republici Srbiji. Naravno, svi kandidati moraju biti zdravstveno sposobni za upis u vojne škole, što utvrđuju naše vojno-lekarske komisije i moraju ispunjavati opšte i posebne uslove što zavisi od škole za koju konkurišu- objasnio je Rondović.

Prema njegovim rečima, ti posebni uslovi vezani su za godine starosti. školu koju su završili i postignuti uspeh.

Što se tiče Vojne akademije konkurs je raspisan na sedam akreditovanih studijskih programa – kopnena vojska, to je program za koji vlada tradicionalno najveće interesovanje, slede ekonomija odbrane, vojno vazduhoplovstvo, tehnološko inžinjerstvo materijala i zaštite, vojno-elektronsko, vojno-mašinsko i vojno-saobrćajajno inžinjerstvo – naveo je Rondović.

Kako je dodao, reč je o atraktivnim studijskim programima.

Posebno moram da istaknem program za vojno vazduhoplovstvo i da pozovem kandidate da se prvo prijave za njega, pa ako ne prođu selekciju koja je prilično rigorozna mogu se opredeliti za neki drugi – naveo je Rondović.

Pink.rs

5 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
SNS Uzivo
14/03/2023 12:09

Uf, uf, moram da pozurim, haha… 🙂

Last edited 13 dana ranije by SNS Uzivo
Vidoje
14/03/2023 15:55
Reply to  SNS Uzivo

Pa ti ni ukucane ne opsluzujes a kamoli vojsku

SNS Uzivo
15/03/2023 08:58
Reply to  Vidoje

Ma ne gospodine, akcenat je na tome da bi ljudi sebi pre ruku odsekli nego da sluze vojsku vasem precedniku, nije tako komplikovano za razumeti… 🙂

Vidoje
15/03/2023 09:12
Reply to  SNS Uzivo

Ja koliko se razumem vojska nije precednikova nego drzavna, atribut suveriniteta jedne zemlje koja ostaje i posle precednika

SNS Uzivo
15/03/2023 10:08
Reply to  Vidoje

Koliko se razumes bolje da cutis. Tako je po definiciji pravna drzava, a zapravo je privatna kriminalna organizacija 🙂

Last edited 12 dana ranije by SNS Uzivo