Претрага
Претрага
Close this search box.

Ostao je bez svega u požaru, svi Novosađani se digli na noge da pomognu čika Tomi (FOTO)

Požar koji je izbio 10. juna u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu naneo je veliku materijalnu štetu na objketima koji su zahvaćeni istim.

Stravična vatra zahvatila je dva stambena objekta i na jednom od njih se urušio krov, ali pored toga stradala je i jedna neobična “tezga” koja je bila dobro poznata svim Novosađanima koji su je posećivali uvek s osmehom.

U pitanju je mali prostor u pasažu koji se nalazio upravo na mestu gde je izbio požar. Reč je o “tezgi” gospodina Tome, koji je tu prodavao knjige, ploče i stare antikvitete.

Foto: Facebook

Sve što je deda Toma posedovao u svom vlasništvu, stradalo je u požaru, a on je nažalost ostao je bez svega. Prema rečima Novosađana Toma je uvek veselo i sa osmehom dočekivao sve ljude koji su prilazili njegovm malom štandu i vrlo rado sa njima razgovarao o lepim stavrima.

Grupa Novosađana organizovala je akciju kako bi pomogli Tomi, a sve to prenela je Instagram stranica Pozorišta “Promena”:

– Dragi ljudi, ukoliko ste voljni da pomognete deda Tomi koji je prodavao knjige, ploče i ostale antikvitete u Jevrejskoj ulici, a kome je sve to stradalo u skorašnjem požaru, možete to učiniti u UTORAK (21.6.), ČETVRTAK (23.6.) i SUBOTU (25.6.). Donacije se mogu ostaviti na Akademiji umetnosti (Đure Jakšića 7) svakog dana u periodu od 18 do 20 časova. Ukoliko nekome od vas termini ne odgovaraju, svoje donacije možete ostaviti na portirnici – samo naglasite da ih ostavljate za Pozorište Promena, pa ćemo ih spojiti sa ostalima – napisano je u objavi.


nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti