Претрага
Close this search box.

Ostatke hrane od Uskrsa možete iskoristiti za pravljenje potpuno novih jela

Foto: Everyday Health

Ukoliko vam je od Uskrsa ostalo puno kuvanih jaja, šunke, mesa ili ostale hrane, nemojte je bacati, već od ostataka napravite nova jela.

Kuvanim jajima uklonite ljusku, naseckajte ih na komadiće i napravite salatu zajedno sa paradajzom, kukuruzom, komadićima pečenog mesa i testeninom.

Od ostataka šunke možete napraviti slane palačinke. Ispecite klasične palačinke, namažite ih sirnim namazom, dodajte šunku, ribani sir, zamotajte ih i zalijte pavlakom za kuvanje. Pecite ih oko 15 minuta na 200°C.

Ako vam je ostalo pečenog ili kuvanog krompira, napravite krokete. Krompir izgnječite, dodajte brašno, mrvice hleba, jaje, mleko i začine. Oblikujte krokete i pržite ih u ulju ili ispecite u rerni ako želite malo zdraviju verziju.

Večernji.hr

Tagovi:

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti