Претрага
Претрага
Close this search box.

OSVEŽENJE I ZA PLUĆA GRADA Zahvaljujući savremenom zalivnom sistemu Dunavski park odiše zelenilom i na plus 40 (FOTO)

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

U 2021. godini, zahvaljujući finansijskoj podršci Grada, u Dunavskom parku izgrađen je savremeni zalivni sistem. Ovo je dokaz da ova vrsta zalivnog sistema itekako funkcioniše, ali i olakšava posao Gradskom zelenilu. Naš fotoreporter je zabeležio jutros i “tuširanje” biljaka, koje je izmamilo osmeh svim prolaznicima

Održavanje travnjaka i drveća podignuto je na viši nivo

Za održavanje drveća i drugih biljaka u najstarijem parku u našem gradu primenjuje se najsavremenija tehnologija. Rekonstrukcija Dunavskog parka nije jedino unapređenje parkovskih prostora u Novom Sadu.

Foto: nsuzivo.rs

Dunavski park je jedan od najlepših u Novom Sadu, veoma važan za Novosađane, ali i za turiste koji ga svakodnevno obilaze. Godine 2020. je urađen projekat koji je upravo bio u vezi s njim i oticanjem atmosferskih i kanalizacionih voda, revitalizacije velikog jezera, fontane i zalivnih sistema. Projekat je bio vrednosti 34 miliona dinara. Tokom 2021. i 2022. godine urađeni su projekti partera, pešačkih staza, ograde oko Dunavskog parka, mobilijara, dečije igralište, dekorativna i javna rasveta.

Foto: nsuzivo.rs

Zalivni sistemi i u još tri parka

Pre dve godine je uz podršku bivšeg gradonačelnika Miloša Vučevića i Grada obećano je značajno sređivanje Futoškog parka, ali i gradnja tri nove parkovske površine. Uz podršku Ministarstva za zaštitu životne sredine, izgrađeni su zalivni sistemi u Limanskom i Futoškom parku, kao i na Bulevaru Evrope.

U sređivanje Kameničkog parka uloženo 210 miliona dinara

Takođe, Novosađani su dobili i novi park duž Bulevara Evrope i Ulice Raše Radujkova, od 3,5 hektara. Na Limanu 4, duž Narodnog fronta i Banović Strahinje, sređuje se površina koja je nekada bila predviđena za Poresku upravu.

Očekuje nas uređenje 1,5 hektara kod SPENS-a, na mestu gde je nekada bio Dino park. Takođe, uskoro će i završetak projektovanja Univerzitetskog parka, a radovi početi početkom naredne godine. Gradonačelnik Milan Đurić je tada naglasio da se nastavlja sa ulaganjem parkova i naveo još da je u sređivanje Kameničkog parka uloženo 210 miliona dinara.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага