Претрага
Претрага
Close this search box.

“Otac” mobilnog telefona: Mobilni uređaji će u budućnosti biti ugrađeni u našu kožu

Instagram i Viber vrat opasnost po zdravlje, lekari upozoravaju, roditelji paniče, tinejdžeri ne odustaju od mobilnih telefona!
Mobilni telefoni će jednog dana biti uređaji integrisani u našu kožu, a ne crne pravougaone ploče na koje smo navikli, izjavio je pronalazač mobilnog telefona Martin Kuper na Svetskom mobilnom kongresu (MWC) u Barseloni, gde je dobio nagradu za životno delo.

Svetska tehnološka elita okupila se u Barseloni, a jedan od gostiju je i Kuper, otac prvog mobilnog telefona 1973.godine, prenosi CNBC.

Kuper je rekao, povodom 50. godišnjice nastanka mobilnog telefona, da će jednog dana telefoni postati uređaji integrisani pod kožu i neće morati da se pune, jer je “telo savršen punjač”.

Njegova vizija nagoveštava moguću buduću fazu čovečanstva u kojoj će naša tela biti proširena moćnim mikročipovima i senzorima.

Nekoliko startapa razvija tehnologije koje žele da kombinuju računare sa ljudskim mozgom, na primer, kao što je “Neuralink” Ilona Maska.

Tržište pametnih telefona je, kako je navedeno, stagniralo tokom poslednjih nekoliko godina, a u industriji postoji problem da proizvođači osmisle inovativne dizajne.

Kuper je rekao da je pametni telefon postao previše složen sa brojnim aplikacijama i ekranom koji ne odgovara zakrivljenosti ljudskog lica.

On je istakao da privatnost postaje veoma ozbiljan problem, kao i zavisnost, ali je, ipak, optimističan kada je reč o budućnosti, pošto smatra da najbolji dani za tehnologiju tek dolaze, a posebno u obrazovanju i zdravstvenoj zaštiti.

Martin Kuper je u ponedeljak dobio nagradu za životno delo povodom obeležavanja 50 godina od prvog telefonskog poziva na Šestoj aveniji u Njujorku, koristeći Motorolu (DynaTAC 8000Ks), pozvavši svog prijatelja koji je bio zaposlen u AT&T mreži.

Tanjug

Tagovi:

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Nuna
05.03.2023 23:00

E. Pa meni se ne sviđa da u mom telu bude neki telefon ultra ljubičasti zraci čipovi nikad ne bih pristala na to. .

Gost
Laser
08.03.2023 19:27
Odgovori  Nuna

I ja nebih al ko hoće mobilni moraće tako beše i za vakcine ,pa za 5 G mrezu pa svi pristadose tako i ovo ako bude svet postojao do tada a mislim da nece biti ljudi u skorije vreme.

Povezane vesti