Otvaranje 45. INFANT festivala

       

Svečano otvaranje 45. INFANT festivala biće upiličeno danas, 25. juna 2018. u Srpskom narodnom pozorištu na sceni „Pera Dobrinović” u 21 čas.

Festival će svečano otvoriti Maja Mitić, glumica, koreografikinja, rediteljka, dramaturg i gostujući profesor na “Goldsmit” Univerzitetu u Londonu, a u ime Grada Novog Sada na otvaranju 45. INFANT festivala prisutnima će se obratiti Zdravko Jelušić, predsednik Skupštine Grada Novog Sada.

Prethodno u 19 časova na Letnjoj pozornici pored Kulturnog centra Novi Sad biće odigrana predstava Francuske trupe “Vivisekcija kredenca”.

Nakon svečanog otvaranja, publika u Srpskom narodnom pozorištu će imati priliku da pogleda predstavu pod nazivom “U izgradnji”. Predstava predstavlja neverbalnu komediju o tri ekscentrika koja dele pretrpan i zapušten stan. Predstava uvlači publiku u poetični, fantazmagorični svet, zasićen apsurdom. Iza lakrdije i groteske, fizičke virtuoznosti i smeha, ova predstava daje uvid u svet i kako se s njime nosimo. Pozorišnu grupu DAVAI su 2013. u Tel-Avivu u Izraelu, osnovali Fjodor Makarov, Aleksej Gavrijelov i Vitalij Azarin. Sva tri člana su rođena u bivšem SSSR-u dok su se u Izrael doselili 90-ih.

Dan nakon svečanog otvaranja u utorak, 26. juna u 11 časova u KCNS,u klubu “Tribina mladih” biće održan Okrugli sto o predstavama “Viviseksija kredenca” i “U izgradnji”.

Program festival pogledajte na OVOM LINKU.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments