Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Dom zdravlja je najveći objekat primarne zdravstvene zaštite u Srbiji. Nakon rekonstrukcije dobitnik je prestižne nagrade za objekat najveće energetske efikasnosti u ovom delu Evrope. 

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

-Pored ovog rekonstruisanog objekta od 10.000 kvadrata, čija je rekonstrukcija počela, svega nekoliko dana pre proglašenja pandemije, svi smo ovde vodili bitke na više frontova, pa odatle i gotovo završen objekat na Adicama i ugovoren početak izgradnje novog objekta na Vidovdanskom naselju- istakao je Veselin Bojat, direktor Doma zdravlja “Novi Sad”.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Prilikom rekonstrukcije, forma prepoznatljivog objekta kompletno je zadržana a na postojeću konstrukciju dodato je 10 cm kamene vune. Postavljena je i nova stolarija a za završni sloj fasade, primenjene su Swisspearl ploče u dva tona koje su zadržale osnovnu ideju arhitekte Odavića koja su objektu dale savremenu notu. Na fasadu je postavljena i dekorativna rasveta. Urađene su i nove klupe u Domu zdravlja od hrastovog drveta. U rekonstrukciju je uloženo milijardu dinara.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da osmesi ispod maske i sjaj u očima govore koliko je ovo velika i značajna stvar.

-Ovaj dom zdravlja može da ima sve najbolje, ali bez ljudi ništa ne vredi. Srce ovog sistema su zaposleni i moja potreba kao građanina i gradonačelnika je da im se zahvalim za sve. Mislim da je ovo najlepši objekat Doma zdravlja u Republici Srbiji a smeo bih da se takmičimo i sa domovima zdravlja u regionu- naveo je gradonačelnik.

Dom zdravlja počinje sa radom u ponedeljak, dok će sutra stariji sugrađani Limana moći da dođu na preventivne preglede.

nsuzivo.rs

3 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
22/10/2021 20:16

BrAvO

JOANA
22/10/2021 21:33

KONACNO

Sini
23/10/2021 10:00

Nebih rekao da se neko u ova vremena smeje…..
Al treba nesto naglabati…sto bi rekli papir i etar trpe svasta…