Foto: Grad Novi Sad

Član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević prisustvovao je otvaranju drugog „Wine Fest” vinskog festivala koji se danas održava u hotelu „Šeraton” gde zajedno nastupaju najznačajniji domaći proizvođači vina pod geslom „40 Najboljih srpskih vinarija”.

-Drago mi je što smo danas u prilici da otvorimo drugi po redu „Wine fest”. Ovo je prvi događaj u ovoj godini koji za temu ima vino i veliko mi je zadovoljstvo što će se u Novom Sadu predstaviti veliki broj vinara iz Srbije i Regiona. Svedoci smo da se proizvodnja vina snažno razvija poslednjih nekoliko godina i da ima sve veći značaj za privredu i turizam. Upravo iz tog razloga Grad Novi Sad je u poslednje dve godine krenuo sa snažnom podrškom novosadskim vinarima. Prvo kroz promociju, organizujući nastup vinara koji čine Novosadski vinski put na velikom broju događaja u zemlji i inostranstvu, a pre par meseci i podrškom za nabavku opreme za proizvodnju vina i za opremanje degustacionih sala. Po tom osnovu pet vinarija je dobilo po 1,5 miliona dinara bespovratnih subvencija. To pokazuje koliko Grad ozbiljno shvata važnost vinogradarstva i vinarstva za privredu i nastaviće da ih podržava i dalje – rekao je Radojević i dodao – Ovakvi događaji su prilika da se razmene profesionalna iskustva, da se posetioci upoznaju sa vinima i vinarijama i da svi zajedno donesemo zaključke u kom pravcu dalje da razvijmo ovu važnu privrednu granu.

Foto: Grad Novi Sad

Ove godine pored Fruškogoraca, Župljana, Šumadinaca i vinara iz svih domaćih vinogorja, publici će se predstaviti, i svoje najbolje proizvode ponuditi i gosti iz Hrvatske, Crne Gore i Makedonije. Uz najbolje vinarije Srbije, na festivalu je prisutno i pet destilerija, kao i prerada mesa Kovačević sa svojim delikatesima od mangulice. Pažljivo odabrani izlagači posetiocima će priuštiti uvid u raritetna vina, stare berbe, premijere koje se tek očekuju na tržištu, uz mnogo ekskluzivnih degustacija.

Festival je otvoren do 20.00 časova večeras, a ulaznice se mogu kupiti na licu mesta u hotelu „Šeraton”.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments