Претрага
Претрага
Close this search box.

Otvoren javni poziv Novosađanima za unapređenje energetske efikasnosti, evo koji su uslovi i ko može da aplicira

Foto: biznis.rs

Razvojni fond AP Vojvodine uvek pred sebe postavlja najviše ciljeve, što znači da vrši prilagođavanje uslova i uvođenje novina u poslovanje, a sve u skladu sa potrebama i postojećom tražnjom.

To je rezultiralo time da je svoju široku paletu kreditnih proizvoda obogatio za još jednu liniju, i to konkursnu liniju za dugoročne kredite za finansiranje klimatski održivih investicija.

Kako je izjavio direktor Razvojnog fonda Goran Savić, osnovni cilj razvoja ove kreditne linije je obezbeđenje finansijskih sredstava za projekte smanjenja emisije ugljen dioksida, kao i smanjenje globalnog zagrevanja.

Krediti se odobravaju za finansiranje projekata za unapređenje energetske efikasnosti proizvodnih i poslovnih objekata, nabavke poljoprivredne i druge mehanizacije na hibridni ili električni pogon, poljoprivredne priključne mehanizacije za integralnu biljnu proizvodnju, priključnih mašina za obradu zemljišta u jednom prohodu, opreme za grejanje i hlađenje (geotermalne pumpe i dr.), smanjenja zavisnosti od fosilnih goriva (nabavka hibridnih ili električnih vozila i dr.), povećanje korišćenja obnovljivih izvora energije (izgradnja solarnih elektrana, biogasnih postrojenja, postrojenja na biomasu i dr.), izgradnje sistema za upravljanje otpadom, kao i drugih namene iz oblasti smanjenja globalnog zagrevanja i zaštite životne sredine.

Foto: screenshot/rfv.rs

Kreditna linija je do 7 godina, do 12 meseci period mirovanja, izuzev namena izgradnje kapaciteta (postrojenja) gde je grejs do 24 meseca i kamatna stopa od 2-3%, a iznos kredita je u skladu sa kreditnom sposobnošću podnosioca zahteva.

Pravo učešća na konkursu imaju fizička lica – nosioci komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva na teritoriji AP Vojvodine, pravna lica i preduzetnici koji su razvrstani kao mikro, malo ili srednje pravno lice, jedinice lokalne samouprave, kao i javna preduzeća, institucije i ustanove čiji su osnivači jedinica lokalne samouprave, odnosno Autonomna pokrajina Vojvodina.

Sve dodatne informacije o ovoj konkursnoj liniji, se mogu videti na sajtu https://rfv.rs/?page_id=3488 konkurs za klimatski održive investicije, pozivanjem broja 021454334 ili direktno u prostorijama Fonda u Novom Sadu na adresi Bulevar cara Lazara 7a, gde će ih ljubazno osoblje uputiti u procedure i uslove za sve konkursne linije.

blic.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti