Претрага
Претрага
Close this search box.

OTVOREN KONKURS ZA NAJLEPŠI MATURSKI PANO NOVOG SADA: Prijave otvorene do kraja juna! Pobednike sleduju NAGRADE (FOTO)

Foto: nsuzivo.rs

Svake godine u maju i junu, učenici završnih razreda srednjih škola i gimnazija, sa ponosom pokazuju svoje fotografije i kreativne panoe u izlozima gradskih kafića, prodavnica i restorana, a ova tradicija u Vojvodini duža je od jednog veka.

Otvaranju ovogodišnjeg konkursa za “Izbor za najlepši maturski pano Novog Sada” prisustvovao je i zamenik gradonačelnika Novog Sada Igor Crnobarac.

Foto: nsuzivo.rs

-Veoma mi je drago što smo danas ovde i što se pokreće divna inicijativa za postavljanje maturantskih panoa u centru grada. Ovo je tradicija duga više od jednog veka kojom su đaci završnih godina srednjih škola, na jedan lep način, želeli da odaju počast svojim razrednim starešinama i direktorima škola. Ovo je način da se ovekoveči jedan od najlepših životnih doba kada iz školskih klupa u svet odraslih. Grad Novi Sad raspolaže sa 64 mesta za panoe koje dajemo bez naknade svim maturantima koji se prijave na konkurs. Kao i ranije, i ove godine smo uputili apel svim vlasnicima i zakupcima lokala u centru grada da izađu u susret maturantima i ustupe im mesto u svojim izlozima. Ovo je 12 godina zaredom da se izlažu ovi panoi – istakao je Crnobarac.

Pobednike konkursa očekuju dve nagrade za najlepši pano, jednu dodeljuje stručni žiri, a druga je u rukama korisnika društvene mreže Fejsbuk, gde će se na stranici “izbor za najlepši pano Novog Sada” i održati glasanje.

Foto: nsuzivo.rs

Ovaj običaj izlaganja panoa održao se u ovom delu bivše Austougarske, dok u ostalom delu naše zemlje to nije slučaj.

nsuzivo.rs

Tagovi:

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Bojan Jovic
29.05.2024 14:45

Elena najljepsa

Gost
Maturski izlog
29.05.2024 18:00

Pozivamo sve maturante koji se prijavljuju na ovaj lep konkurs da panoe pošalju i u digitalni arhiv Maturski izlog na sajtu maturskiizlog.rs gde će panoi biti trajno sačuvani.

Povezane vesti