Претрага
Претрага
Close this search box.

OTVOREN KONZULAT DEMOKRATSKE REPUBLIKE KONGO U NOVOM SADU: Nastavlja se uspešna bilateralna saradnja između dve zemlje (FOTO)

Foto: Ustupljene fotografije

Zamenik gradonačelnika Novog Sada Igor Crnobarac prisustvovao je prijemu povodom otvaranja konzulata Demokratske Republike Konga u Novom Sadu, čiji je domaćin bio ambasador Demokratske Republike Kongo u Republici Srbiji Nj.E. Džozef Kalala Mulamba.

Ovim povodom, zamenik gradonačelika se obratio prisutnima istakvaši da se bilateralni odnosi između dve zemlje odvijaju preko 60 godina i da se može zaključiti da su oni izuzetno dobri, jer su zasnovani na međusobnom poštovanju i uvažavanju.

Foto: Ustupljene fotografije

– Ovaj događaj jedan je od dokaza da postoji spremnost da se oni dalje razvijaju razmenom poseta ne samo na visokom i najvišem nivou, nego i da se naši građani bolje upoznaju. Isto tako, Novi Sad dobija priliku da kao Evropska kulturna prestonica još jednom opravda status multikulturalne i multikonfesionalne sredine koja je otvorena za sve ljude dobre volje, jer je bogatstvo kulturnih izraza jedan od najboljih pokazatelja njegovog sveuukupnog prosperiteta. Ujedno ovo je i prilika da Srbija, kao rodno mesto Pokreta nesvrstanih zemalja, još jednom istakne čvrstu opredeljenost za negovanje i jačanje tradicionalno dobrih i prijateljskih odnosa sa zemljama Afrike – rekao je Crnobarac.

Foto: Ustupljene fotografije

Ambasador Mulamba je istakao da je otvaranje konzulata u Novom Sadu nastavak uspešne bilateralne saradnje između dve zemlje i potvrda prijateljstva, za koje veruje da će se razvijati.

Počasni konzul Radmila Bašević rekla je da joj pričinjava izuzetno zadovoljstvo što je izbor njene konzularne nadležnosti pripao AP Vojvodini, kao regiji koja ima veoma važno mesto kao deo Republike Srbije i da veruje da će joj njeno četrdesetogodišnje iskustvo u diplomatiji pomoći u realizaciji planova na unapređenju saradnje između Republike Srbije i Demokratske Republike Kongo i njihovih građana.

Foto: Ustupljene fotografije

Konzulat Demokratske Republike Konga se nalazi na adresi Bulevar oslobođenja 78/IV u Novom Sadu. Bilateralni odnosi Republike Srbije i Demokratske Republike Kongo su uspostavljeni 1960. godine i tradicionalno su dobri i prijateljski.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti