Претрага
Претрага
Close this search box.

OTVOREN SAJAM TURIZMA Gradonačelnik Đurić: Ovo je je još jedan deo slagalice uspeha Novosadskog sajma, od januara naš grad posetilo 175.000 turista (FOTO GALERIJA)

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić/Ilustracija

Na Novosadskom sajmu danas je svečano otvoren 54. Međunarodni sajam turizma, koji će biti održan do 2. decembra. Sajam je otvorio gradonačelnik Milan Đurić, a prisustvovali su i predstavnici Crne Gore, pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević, državni sekretar u Ministarstvu turizma i omladine Uroš Kandić i drugi.

– Sajam turizma sada predstavlja još jedan integralni deo slagalice uspeha Novosadskog sajma, našeg stogodišnjaka, ponosnog slavljenika velikog jubileja ove godine. Ovaj 54. po redu, Međunarodni sajam turizma uneće novu energiju u naš grad narednih dana. I ne samo u grad, već na sve meridijane putem savremenih tehnologija. Odlično je videti da se iz našeg grada, ova sajamska manifestacija uporedo se odvija i na onlajn platformi i na taj način ide u čitav svet. Novi Sad je ponosan što može da vas ugosti i da bude domaćin ove manifestacije. I mi ovo vidimo kao još jednu priliku da učimo i napredujemo. Da budemo mesto susreta, dobre energije i novih ideja. Mnogi će na ovom sajmu pronaći povoljne aranžmane. Stručna javnost imaće prilike da učestvuje u edukacijama koje se odnose na inovacije u turizmu. U okviru ovog sajma, biće nagrađeni najbolji od vas u polju turizma, promovisaće se gastro turizam i vinarije, biće upriličeni brojni sastanci, potpisani mnogi poslovni ugovori. Posebno mi je drago što su čak i Udruženja penzionera danas sa nama kako bi im se omogućilo ugovaranje putovanja pod najpovoljnijim uslovima – rekao je gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić i dodao:

Foto: nsuzivo.rs

-Najbolje se osećam kada, na kraju godine, podvučemo crtu i vidimo uvek novi rekord u broju ostvarenih noćenja u Srpskoj Atini. Zvanični podaci Republičkog zavoda za statistiku pokazuju da je na teritoriji Novog Sada od januara do septembra ove godine boravilo blizu 175.000 turista, što predstavlja porast u odnosu na isti period prošle godine za 11,1 odsto. Prema istom izvoru, u prvih devet meseci 2023. godine ostvareno je blizu 430.000 noćenja što predstavlja porast 6,2 procenata. Očekujemo da će do kraja godine biti ostvareno oko 600.000 noćenja. Kada ovu cifru uporedimo sa onom od pre samo jedne decenije, kada je broj noćenja u Novom Sadu iznosio 220.000 hiljada, uviđamo da je broj skoro tri puta uvećan za samo deset godina.  Ovaj međunarodni događaj, ne afirmiše samo turizam naše zemlje i grada, već istovremeno doprinosi razvoju privrede Novog Sada i cele naše Srbije. Uz to, kao dobar domaćin vršimo promociju i popularišemo naš grad mnogobrojnim gostima iz zemlje i sveta.

Preko 240 izlagača iz zemlje i inostranstva predstaviće se na sajamskoj manifestaciji. Dostupni su aranžmani za zimovanja i letovanja, a dostupna je i ponuda za Novu godinu.

Ulaz je besplatan.

 

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti