Претрага
Претрага
Close this search box.

OTVORENA DRUGA PO REDU ŠARGAREPIJADA U BEGEČU Đurić: Ovde se proizvodi najkvalitetnija šargarepa – gazdinstva koja se bave proizvodnjom iste, pokrivaju preko 600 hektara zemlje (VIDEO)

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić/ilustracija

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić otvorio je drugu po redu „Šargarepijadu” u Begeču. Ova manifestacija ima za cilj da upozna širu zajednicu sa brendom šargarepe iz Begeča, inicira investiranja u preradu ovog proizvoda i poveća obim prisutnosti ovog proizvoda na tržištu.

– Nalazimo se na drugoj po redu Šargarepijadi, ono po čemu je naseljeno mesto Begeč i poznato. Ovde se proizvodi najkvalitetnija šargarepa. Napravili smo malu izmenu. Mlada Petra je otvorila manifestaciju. U odnosu na prvu Šargarepijadu, drago mi je da su organizatori istrajali i unapredili ovu manifestaciju. Želim im da iz godine u godinu rastu i prave što bolju manifestaciju. Gazdinstva koja se bave proizvodnjom šargarepe, pokrivaju 600 hektara, a prinos im je više od 30.000 tona. Nastavite da se borite – rekao je gradonačelnik Novog Sada, Milan Đurić.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Ova manifestacija je i humanitarnog karaktera pa u periodu od 15.30 časova do 16.30 časova izvlačiće se humanitarna nagrada.

“Humanitarna tombola” organizuje se u cilju pomoći mladoj Begečanki Ani Milić.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Posetioce očekuje degustacija različitih proizvoda od šargarepe, a predviđen je i kulturno-umetnički program. Glasalo se i za najtežu i najveću šargarepu sa ovih prostora, a za 15.00 časova zakazan je izbor i proglašenje pobednika za najbolji gulaš.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Snimak manifestacije možete pogledati u videu ispod.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NS Uživo (@nsuzivo.rs)

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti