Foto: Grad Novi Sad

Otvorena je 7. Izložbu pasa mešanaca „Novi Sad 2022“ u Limanskom parku. Izložbu je organizovalo JKP „Zoohigijena i veterina Novi Sad“ uz podršku Grada Novog Sada, kao jedinstvenu priliku da psi mešanci, koji nemaju rodovnik, pokažu svu svoju lepotu i posebnost.

Otvaranju izložbe prisustvovao je član Gradskog veća za komunalne poslove Zdravko Jelušić, koji je naglasio da se na lep, zanimljiv i edukativan način radi na afirmaciji odgovornog vlasništva i da se ovom izložbom ističu sve lepote najčvršćeg bezuslovnog prijateljstva, između čoveka i psa.

-Moram da naglasim da zaposleni u Zoohigijeni svakodnevno brinu o 300 napuštenih životinja koje udomljavaju, hrane i obezbeđuju im neophodnu medicinsku pomoć. Ova izložba je prilika da svi ljudi dobre volje, koji imaju uslove, udome neku od životinja, pruže im siguran dom i steknu iskrenog prijatelja. Tokom prošle godine imali smo najveći broj udomljenih pasa, čak 163 i verujem da će tokom ove godine taj broj biti premašen, a sigurno je da ova manifestacija tome značajno doprinosi – rekao je Zdravko Jelušić i dodao da se unapred zahvaljuje onima koji će danas ili narednih dana udomiti neku napuštenu životinju.

Foto: Grad Novi Sad

Psi su se takmičili u deset kategorija, a jedan je mogao biti prijavljen u najviše tri kategorije. Pobednici iz svih kategorija prošli su u finalno takmičenje u kojem su se birala prva, druga i treća „najkera“ izložbe.

Kao i prethodnih godina, i ovom sedmom Izložbom pasa mešanaca skrenuta je pažnja na potrebu sistemskog rešavanja problema napuštenih životinja, kroz podizanje svesti vlasnika o važnosti sterilizacije, kao i na to da je udomljavanje jedan od najlepših načina pružanja ljubavi i pažnje napuštenim psima i ostalim životinjama u Novom Sadu.

Foto: Grad Novi Sad

U nedelju, 10. aprila 2022. godine, od 10.00 časova, u gradskom Prihvatilištu, u blizini naseljenog mesta Šangaj, put Šajkaškog odreda bb, biće održana izložba pasa koji tamo trenutno borave i čekaju svog udomitelja. Zaposleni u JKP “Zoohigijena i veterina Novi Sad“ izvodiće pse i predstavljati ih ponaosob, a posetioci će imati priliku i da se upoznaju sa radom gradskog Prihvatilišta.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments