Đaci Osnovne škole „Braća Novakov” u Despotovu, u opštini Bačka Palanka i sportisti dobili su danas na upotrebu novu sportsku halu, čiju je izgradnju finansirala Pokrajinska vlada.

Ova škola do sada nije imala adekvatan prostor za nastavu fizičkog pa se ona odvijala u učionicama.

„Ovaj objekat završili smo u planiranom roku, hala je dobila upotrebnu dozvolu, a Despotovo funkcionalan i energetski efikasan sportski objekat. Ovo je još jedan primer kako smo radili u protekle četiri godine, zajedno sa lokalnim samoupravama širom Vojvodine. Nismo trošili novac građana uzalud, već smo sve projekte planirali i pripremali zajednički”, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

U oblasti razvoja sporta i sportske infrastrukture, kako je dodao, urađen je veliki posao.

„U protekle četiri godine, gradili smo sportske dvorane i rekonstruisali terene u osnovnim i srednjim školama. Ulagali smo u školski, ali i u profesionalni sport. Blizu smo standarda da u Vojvodini u svakoj opštini imamo adekvatnu dvoranu”, naglasio je Mirović.

Predsednik Opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica zahvalio je Pokrajinskoj vladi na ovoj investiciji, podsetivši na to da su, pored hale u Despotovu, otvorene i sportske dvorane u Pivnicama i Gajdobri.

Otvaranju sportske hale prisustvovali su i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Nedeljko Kovačević.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments