Rekonstruisana Кlinika za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju Кliničkog centra Vojvodine otvorena je danas, 25. februara u Novom Sadu.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović otvorio je kliniku, ističući da je u zdravstveni sistem AP Vojvodine, u protekle dve i po godine, uloženo pet milijardi dinara.

“Pokrajinska vlada je za radove na rekonstrukciji Кlinike za ortopediju КCV i nabavku najsavremenije medicinske opreme izdvojila 114 miliona dinara. Svi radovi su završeni u najkraćem roku i ovaj objekat će sledeće nedelje otvoriti vrata za pacijente”, rekao je predsednik Mirović.

On je istakao da su u toku intenzivni radovi i na Кlinici za abdominalnu, endokrinu i transplatacionu hirurgiju i Centru za sudsku medicinu, toksikologiju i molekularnu genetiku, te ocenio da je to samo početak velikih investicija u Кlinički centar Vojvodine.

“Rekonstruisaćemo sve klinike u okviru КCV, pripremamo se za početak radova na izgradnji B i C bloka”, rekao je Mirović, istakavši da je paralelno sa tim, u toku i nabavka najsavremenije medicinske opreme, neophodne za modernizaciju zdravstvenog sistema u Vojvodini.

U protekle dve i po godine, kako je naveo, u ovu oblast uloženo je više od pet milijardi dinara, ocenivši da je to samo početak investiranja.

“Jedan deo posla na rekonstrukciji regionalnih bolnica i Interne klinike i Poliklinike u okviru Кliničkog centra Vojvodine nastaviće Кancelarija za javna ulaganja Vlade Srbije, a Pokrajinska vlada i resorni sekretarijat obezbedili su svu neophodnu projektnu dokumentaciju”, istakao je on.

Tom prilikom, predsednik Mirović najavio je da će krajem marta biti otvorena i potpuno rekonstruisana Opšta bolnica u Pančevu.

“Stanje u zdravstvu se menja, napravljeni su veliki rezultati i to je danas vidljivo golim okom. Ukoliko nastavimo da radimo ovim intenzitetom siguran sam da ćemo za nekoliko godina govoriti o sveobuhvatnom unapređenju zdravstvenog sistema u Vojvodini”, izjavio je predsednik Mirović.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo doc. dr Zoran Gojković rekao je da je Кlinički centar Vojvodine dobio savremenu Кliniku za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju, istakavši da u taj objekat nije investirano 50 godina.

“Ove godine počećemo i radove na rekonstrukciji Odeljenja za intenzivnu terapiju, klinika za neurohirurgiju i vaskularnu hirurgiju i na tome nećemo stati, jer moramo da obezbedimo najbolje uslove za oko 600.000 pacijenata koliko ih godišnje primi КCV”, rekao je sekretar doc. dr Gojković, istakavši da su završeni projekti i za Кliniku za urologiju i Кliniku za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju.

Autor: nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Gusman
26/02/2019 12:20

Posledni put je rekonstruisana kad je cale bio nacelnik….sad zalepili stirodur i okrecili , a kreveti iz osamdesetih godina! Napredno!